Pátek, 29. března 2024

Šance v provincii Cordóba? Plánují se stavby silnic, rozvodů vody i čističek

Šance v provincii Cordóba? Plánují se stavby silnic, rozvodů vody i čističek
Cordóba působí sice poklidně a maloměstsky, je to ale se 600 tisíci obyvateli druhé nejvýznamnější místo v Argentině. Navíc je to centrum provincie, která na tři příští roky plánuje rozsáhlé stavby silnic, budování kanalizace, rozvodů pitné vody a čističky. Investovat se bude do zlepšování životního prostředí a do plynofikace.
"Vyčleněný objem finančních prostředků na projekty do roku 2007 je 650 miliónů dolarů," říká Oscar A. Santarelli, ministr veřejných prací a služeb cordóbské provinční vlády. "Na stavbu spojnic bychom potřebovali silniční stroje, třeba i použité za nižší ceny. Neobejdeme se bez moderních čističek odpadních vod. Provincie Cordóba má 420 obcí, většina z nich potřebuje právě čističky, a to i na pitnou vodu," uvádí Oscar A. Santarelli.
"Velmi důležité je pro nás zajištění spalování odpadů, a to vzhledem k rostoucímu významu turismu v oblasti," podotýká ministr.
Výhodou v provincii je, pokud firmy přijdou jako první s vlastní iniciativou. Pokud vláda ohodnotí projekt jako vhodný, nemusí se licitovat o ceně. "Když firma předloží nabídku jako první, má výhodu v tom, že druhý zájemce musí přijít s minimálně o sedm procent nižší cenovou nabídkou. Doba licitace se pak zkracuje," dodává Oscar A. Santarelli.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů