Středa, 8. května 2024

FLORA OLOMOUC 2005 - Květinový hold létu

Letní etapa největší české květinové akce otevře své brány návštěvnické veřejnosti ve dnech 18. až 21. srpna 2005
FLORA OLOMOUC 2005 - Květinový hold létu

Záplavy květin, okrasných dřevin, speciální přehlídky léčivých a kořeninových rostlin, trav a travin, naaranžované koňské kočáry - to všechno nabídne v závěru srpna mezinárodní zahradnická výstava FLORA OLOMOUC 2005.

Letní etapa největší české květinové akce otevře své brány návštěvnické veřejnosti ve dnech 18. až 21. srpna 2005, denně od 9 do 18 hodin, nově v pátek a v sobotu až do 19 hodin.

Pro hlavní výstavní pavilon, v němž se velkou společnou expozicí představí Český zahrádkářský svaz, zvolili pořadatelé ústřední motto „LÉTO BUDIŽ POCHVÁLENO“.   Prostory pavilonu zaplaví barvami hýřící jiřinky, gladioly, růže, lilie, begónie, trvalky a další květy vrcholného léta. Zelený rámec pestré květinové palety vytvoří expozice okrasných výpěstků Svazu školkařů ČR.

Ojedinělým výstavnickým počinem letošní letní Flory bude speciální přehlídka trav
a travin v pavilonu H, která provede návštěvníky ukázkami velké rozmanitosti
a mnohostrannosti jen zdánlivě méně atraktivní části flory.

Mezi léčivými bylinami a kořeninovými rostlinami –  velmi přitažlivou expozici doplní ochutnávky a prodej zdraví prospěšných čajů a odborná poradenská služba  - se zase po celou dobu výstavy usídlí pohádkové postavičky – půvabní Skřítci z bylinek
z Pohádkové země Vítězslavy Klimtové, populární české ilustrátorky knížek pro děti.

Za unikátní a originální lze označit také floristickou soutěž vyhlášenou Svazem květinářů a floristů – květinoví aranžéři letos soustředí svou pozornost na historické koňské kočáry.

Návštěvníky čeká také bohatá nabídka doprovodných LETNÍCH ZAHRADNICKÝCH TRHŮ s paletou zboží pro zahradníky, zahrádkáře a kutily, zábavný program se soutěžemi, spoustou hudby a ukázkami aranžování, volné prohlídky zajímavostí sbírkových skleníků, botanické zahrady a rozária výstaviště. 
     
Zájemcům se opět otevře i Botanická zahrada olomoucké Univerzity Palackého, letos se speciální expozicí „Rizikové rostliny naší přírody“.

Vstupné: 70,- Kč, zlevněné 50,- Kč (důchodci, studenti), 20,- Kč děti do 15 let, zdarma děti do 10 let, ZTP

Výstaviště Flora Olomouc,  Wolkerova 17, 71 11 Olomouc , tel.: 585 726 111, fax: 585 413 370, e-mail: info@flora-ol.cz http://www.flora-ol.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů