Sobota, 27. dubna 2024

Obyvatelům sídliště nedá spát nesnesitelný hluk z diskotéky

Obyvatelům sídliště nedá spát nesnesitelný hluk z diskotéky

Hluk z diskotéky u sedlčanského kulturního domu obtěžuje až do ranních hodin obyvatele sídliště. Došla jim trpělivost. Delegace prvního panelového domu přednesla svoji stížnost při posledním jednání zastupitelstva. Jak pochodila?

MARIE BŘEŇOVÁ

Sedlčany - Diskotéky, které končí v ranních hodinách, a hluk, který dělají její návštěvníci ještě po skončení hudební produkce, se dostal na pořad jednání zastupitelstva.

Provozovatel navrhl některá opatření

"Tento problém nemáme na stole prvně. V minulosti jsme podobné připomínky řešili s diskotékou Manhatton v červeném salonku. Tam bylo možné přijmout radikálnější řešení. Šlo o prostory města, ukončili jsme s provozovatelem Slavomírem Blochem nájemní smlouvu. V případě restaurace u kulturního domu je problém složitější, protože majitelem je leasingová společnost, která uzavřela smlouvu s Jiřím Krausem. Ten pronajímá restauraci dalším provozovatelům. Jedním z nich je Eliška Mašková," poznamenal místostarosta Sedlčan Miroslav Hölzel s tím, že s ní jednal starosta Jiří Burian a radní obdrželi těsně před jednáním v tomto týdnu její krátkou zprávu, v níž slibuje provést některá opatření.

"Podle ní bude maximální provoz diskotéky do tří hodin, o víkendech do čtyř do rána - což ale problém neřeší," soudí místostarosta. Ve zprávě dále uvádí, že budou hlasitost hudby omezovat po 22. hodině a že dojde k obezdění terasy před vstupem, kde se v noci tvoří hloučky návštěvníků diskoték.

Hygienici si posvítí na decibely

"V každém případě dojde při konání diskotéky k měření hluku i v okolních bytech," uvedl místostarosta, že pracovníci hygieny prověří, jak jsou dodrženy normy hlasitosti povolené vyhláškou.

"Zadali jsme úkoly živnostenskému, stavebnímu úřadu a finančnímu odboru, aby prověřily, zda vše odpovídá legislativě. O metodickou pomoc jsme se obrátili i na krajský úřad," sdělil místostarosta k některým dalším právním krokům, kterými chtějí problém řešit.

Co je pro DJ pohoda, je pro jiné trest

"Já tam první týden v měsíci dělám Oldies party a nic proti diskotékám nemám. Nevidím v tom žádný problém. První panelák si stěžoval už na moje produkce, takže se to jen opakuje. Možná ho tam komunisti vůbec neměli stavět," řekl nám svůj názor DJ Slavomír Bloch. Marie Zítková má na to odlišný názor.

"Hluku nejde uniknout přes zavřená okna, dveře a nepomůže, ani když si hlavu zaboříte do polštáře. Kdyby byl alespoň od půlnoci klid, bylo by to snesitelnější. Startování aut, křik venku před diskotékou nás ruší ve spaní až do rána," hájí právo na noční klid obyvatelka sídliště.

Zdroj:Příbramský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů