Pátek, 19. dubna 2024

Soutěžte s námi na téma „Když schází voda“

Soutěžte s námi na téma „Když schází voda“

U příležitosti Světového dne vody (22. března) vyhlašuje Ministerstvo životního prostředí spolu se Správou Národního parku České Švýcarsko soutěž s názvem „Když schází voda“. Jejím hlavním tématem Mezinárodní rok boje proti suchu a rozšiřování pouští, který na letošní rok vyhlásila OSN.

Soutěž je vyhlášena ve dvou věkových kategoriích, přesné podmínky jsou zveřejněny na internetových stránkách MŽP – www.env.cz v rubrice Doporučujeme (odkaz z titulní stránky).  Děti od 11 do 15 let soutěží s výtvarnými pracemi a mládež od 15 do 19 let může zasílat práce výtvarné, literární nebo fotografické na téma, které se týká problému sucha ve světě, ale také našeho domácího problému degradace půd.  Soutěž potrvá 2 měsíce a bude zakončena 22. 5. 2006 na Mezinárodní den biologické diverzity.

Hlavní výhrou v každé z věkových kategorií je týdenní pobyt pro celou rodinu vítěze v Národním parku České Švýcarsko. Kromě hlavní výhru však na ty nejúspěšnější čekají i další zajímavé ceny. Vyhlášení výsledků soutěže a předání cen proběhne v červnu v průběhu konference k Mezinárodnímu roku boje proti suchu a rozšiřování pouští, která se bude konat v Brně.

Poznámka:

Partnery soutěže jsou Moje 1. noviny, Učitelské noviny, Rsport a Stavební geologie Nučice.

Další informace:

http://www.env.cz

http://www.iydd.org

http://www.unccd.int
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů