Pátek, 26. dubna 2024

První protidálniční ples

První protidálniční ples
ROVENSKO POD TROSKAMI - Občanská sdružení z Českého ráje spolupracující v rámci koalice S.O.S. Český ráj se rozhodla uspořádat netradiční akci. Je jí „První protidálniční ples“, který proběhne tuto sobotu, tedy 25. března od 20:00 v sále Městského úřadu v Rovensku pod Troskami.

„Naše sdružení již více než tři roky společně vystupují proti záměru vést napříč Chráněnou krajinnou oblastí Český ráj rychlostní komunikaci. Za tu dobu jsme uskutečnili celou řadu různých akcí – od přednášek a besed, přes putovní výstavu až po již tradičně pořádaný pochod proti dálnici. Tentokrát jsme se rozhodli pro novou, trochu neobvyklou formu akce – a to ples. Doufáme, že tím oslovíme všechny ty, kdo třeba nemají chuť pochodovat s námi 20 km v trase našeho pochodu proti R 35, ale přijít se pobavit a zatančit si chuť mít budou“ uvedla Markéta Kovaříková, předsedkyně občanského sdružení Pro Ktovou.

Program plesu je pestrý. Na pódiu se vystřídá 30 muzikantů - k tanci a poslechu bude hrát Taneční orchestr Rudy Mullera a dechový orchestr Broďanka. Na programu jsou také vystoupení taneční školy Ilma, tanečních skupin Irské sestry a Keltské kočky, bohatá tombola, půlnoční dražba. Překvapením bude také předání cen za zásluhy v boji proti rychlostní komunikaci R 35. Ples doprovodí obnovená a aktualizovaná výstava s názvem „Dálnice pod Troskami – poprava Českého ráje“.

Zdroj:Liberecký den
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů