Sobota, 4. května 2024

Slunce jako zdroj vytápění

Slunce jako zdroj vytápění
Zásoby fosilních paliv na naší planetě jsou omezené a vystačí tak do poloviny tohoto století. Jejich zdražování postihuje všechny bez rozdílu. Otázka je, kde vzít levnou energii, zda ze země, z větru či z vody? Výhodným řešením se zdají být alternativní zdroje, k nimž rozhodně patří i slunce.

ŘEŠENÍ V SOLÁRNÍM KOLEKTORU

Rovněž společnost Bramac se rozhodla nabídnout možnost volně dostupného, ekologického zdroje energie v podobě kvalitního solárního kolektoru, který je součástí kompletního střešního systému Bramac. S jeho pomocí lze ohřívat užitkovou vodu v domě či bazénu nebo podpořit vytápění objektu. Tuto novinku firmy uváděnou nyní na trh je možné umístit na všech střechách. Pokud mají krytinu Bramac, není potřeba ani žádné řezání tašek.

SOUČÁST STŘEŠNÍHO PLÁŠTĚ

Předností solárního kolektoru Bramac je jednoduchá a rychlá montáž, jeho rozměry jsou totiž přizpůsobeny krytině Bramac. Kolektory jednoduše nahradí tašky ve střešním plášti. Není nutné ani dodatečné oplechování, protože jsou dodávány s integrovaným hliníkovým rámem.

Solární kolektory vytvořené z bezpečnostního tvrzeného a netříštivého skla (4 mm) jsou nabízeny ve čtyřech velikostech, a sice o ploše 4,1 m2 (rozměr 2,36 x 2,38 m), 6,1 m2 (rozměr 3,26 x 2,38 m), 8,1 m2 (rozměr 4,31 x 2,38 m) a 10,1 m2 (rozměr 5,36 x 2,38 m).

ÚSPORY A DALŠÍ VÝHODY

S pouhým využitím 1,5 až 2 m2 solárního kolektoru na osobu může stavebník pokrýt až 70 % roční potřeby teplé vody. (Bramac doporučuje 1 - 2 m2 plochy kolektoru na osobu.) Díky kolektoru o ploše 6,1 m2 lze ušetřit až 500 m3 zemního plynu ročně. V případě zájmu společnost Bramac bezplatně vypracuje předběžný návrh solárního systému a pomocí počítačové simulace zjistí přesnou úsporu energie.

Kolektor se standardně dodává současně s krytinou a vztahuje se na něj patnáctiletá záruka provázející funkčnost střešního systému. Vysokou kvalitu solárních kolektorů Bramac zaručuje certifikační značka vystavená Výzkumným ústavem pozemních staveb - Certifikační společnost, s.r.o.

Další předností solárního systému je určitě možnost získat na jeho pořízení a instalaci státní dotaci nebo využít programů podpor Státního fondu životního prostředí, programů ČEA a Ministerstva pro místní rozvoj ČR.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů