Pátek, 26. dubna 2024

Poldry zachránily Olešnici

Poldry zachránily Olešnici

OLEŠNICE/ZLÍN - Vítr s deštěm si zařádil na Moravě. V Olešnici na Blanensku byly v noci na včerejšek po silném přívalovém dešti zaplaveny vodou sklepy přibližně šedesáti objektů, převážně rodinných domů.

Ve městě se tak v menší míře opakuje povodeň, která ho postihla před čtyřmi roky. "Dopady mohly být mnohem horší. Naštěstí nás ochránily opravené a také zcela nově postavené poldry," řekl olešnický starosta Zdeněk Peša.

Podle něj spadlo na území města za pětačtyřicet minut rekordních 80 milimetrů srážek. To způsobilo rozvodnění Nyklovického potoka. Voda z něj pronikla do většiny domů v ulici Moravská strana a dostala se i do areálu olešnické mlékárny a nedalekého řeznictví v ulici Dolní Vejpustek. Nikdo nebyl zraněn.

Silný vítr a bouře, která se Zlínským krajem přehnala v noci na včerejšek, způsobili problémy na několika místech v regionu. Hasiči nejčastěji odstraňovali vyvrácené stromy nebo spadlé sloupy elektrického vedení. Na Zlínsku a na Uherskohradišťsku zaplavil přívalový déšť několik sklepů.

http://www.deniksip.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů