Sobota, 27. dubna 2024

Seminářů k IRZ se zúčastnilo téměř 700 lidí

Seminářů k IRZ se zúčastnilo téměř 700 lidí

Seminářem v Plzeňském kraji byl v polovině prosince úspěšně ukončen již druhý ročník série seminářů k integrovanému registru znečišťování (IRZ) organizovaný Ministerstvem životního prostředí ve spolupráci s CENIA, českou informační agenturou životního prostředí.

Semináře proběhly postupně v každém kraji ČR a setkaly se s výrazně pozitivním ohlasem. Celkem se seminářů zúčastnilo 696 registrovaných účastníků. Součástí seminářů byly informace o IRZ a o ohlašování prostřednictvím Centrální ohlašovny MŽP, účastníci byli dále informování o zkušenostech z předcházejícího roku. Zároveň byly podrobně vysvětleny detaily plnění ohlašovací povinnosti do IRZ za rok 2006. Údaje musí být Ministerstvu životního prostředí ohlášeny do 15. 2. 2007.  

Semináře se ukazují jako vhodný nástroj k prohlubování komunikace mezi státní správou a průmyslovými (zemědělskými) subjekty, které ohlašují údaje o znečišťování do IRZ, Zároveň jsou efektivní součástí celého procesu informování o povinnostech vyplývajících ze zákona o integrované prevenci a nařízení vlády o integrovaném registru znečišťování. Přispívají i ke zlepšování kvality ohlášených dat a snadnějšímu plnění ohlašovacích povinností.

Rok 2007 bude pro IRZ znamenat další významné změny, proto Ministerstvo životního prostředí a CENIA plánují v obvyklém termínu (listopad-prosinec 2007) třetí pokračování těchto tématických seminářů.

Další informace:

www.irz.cz

www.cenia.cz

Kontakt pro podrobnější informace:

Ing. Bc. Jan Maršák, PhD. – vedoucí oddělení IPPC MŽP, tel.: 267 122 974, e-mail: Jan_Marsak@env.cz

Ing. Jan Nepimach – vedoucí oddělení IRZ CENIA, tel.: 267 225 296, e-mail: jan.nepimach@cenia.cz
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů