Pátek, 29. března 2024

„Příroda kolem nás“ - Celostátní dětská výtvarná soutěž

„Příroda kolem nás“ - Celostátní dětská výtvarná soutěž
Celkem 1.583 prací ze 161 škol a školských zařízení z celé ČR se sešlo v sedmém ročníku dětské výtvarné soutěže „Příroda kolem nás“, jejímž vyhlašovatelem je Dům dětí a mládeže v Šumné a Správa Národního parku Podyjí. Posláním soutěže bylo zachytit zážitky dětí, které získaly návštěvou chráněných území, a umocnit v nich vliv přírody na rozvoj jejich ekologického cítění a vnímání.

V jednotlivých kategoriích obsadili nakonec první místa tito soutěžící:

„Sova v noci“  - 1. místo v kategorii 1. - 2. ročník ZŠ, Kateřina Svobodová, ZŠ a MŠ Dolákova, Praha 8Václav Černý (MŠ Raspenava) s prací „Už se vracejí“, Kateřina Svobodová (ZŠ a MŠ Dolákova, Praha 8) s prací „Sova v noci“, Barbora Melicharová (15. ZŠ Plzeň) s prací „Na louce-kočka“, Pavel Uhřík (Gymnázium Holešov) s prací „Dravec“ a Iva Kubíková (4. ZŠ Švermova, Žďár nad Sázavou) s prací „To mám hlad“.

Výběr nejlepších prací bude v roce 2007 vystaven v prostorách Návštěvnického střediska Správy Národního parku Podyjí v Čížově od 23. dubna 2007 do 31. října 2007. Zahájení výstavy proběhne u příležitosti Dne Země. Oceněné práce bude také možno shlédnout na internetových stránkách pořadatelských organizací: Domu dětí a mládeže v Šumné nebo Národního parku Podyjí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů