Pátek, 29. března 2024

Pro úpravu odpadních vod

Pro úpravu odpadních vod
Filtrace, zpracování, úprava i skladování vody a odpadních kapalin, to vše jsou problémy, které se řeší na stavbách pomocí moderních technologií.

Řadu zařízení a systémů na úpravu vody, zpracování potravinářských kapalin, ale zejména odpadních vod dodávají na trh italské podniky Della Toffola. V nabídce jsou i veškerá know-how, zahrnující kromě průmyslových také odpadní vody ze stavenišť a komunální odpadní vody.

Zařízení na odstraňování tuhých látek, chemických znečištěnin a mikroorganizmů dovolují pak opětné použití vyčištěné vody. Volba se řídí podle příslušné technologie. Kromě standardních typů jsou k dispozici i specifická zařízení vyladěná podle místních podmínek. V zásadě se rozlišují procesy a zařízení na filtraci, zpracování, úpravu a skladování.

FILTRAČNÍ LISY

Použitá technologie řídí odlučování tuhých látek, mechanické zahušťování a všeobecně i odstraňování kalů z roztoků odtékajících z komunálních, průmyslových a chemických zařízení. Stovky realizovaných instalací mohou dokumentovat mnohostrannost, spolehlivost a vysokou účinnost vyráběných typů.

Vlastní filtrační cyklus probíhá automaticky bez zásahů obsluhy. Vysouvání desek pro vyprázdnění se provádí jako manuální operace. V nabídce jsou modely s komorovými deskami, membránovými deskami nebo deskami a rámy, s rozměry od 400 x 400 mm až do 1000 x 1000 mm.

Posuv filtračních desek je u těchto filtrů automatický. Zbývá jen kontrola cyklu filtrace, uvolnění a odloučení filtračního koláče, k čemuž postačí jediný obsluhující pracovník. Ostatní fáze jako uzavírání, opětné uvádění do provozu a filtrační proces samotný monitoruje a ovládá systém programovaného logického řízení (PLC). Filtrační lisy se dodávají s komorovými nebo membránovými deskami, v rozměrovém provedení 600 x 600 až 2000 x 2000 mm a jsou zařízeny na samočinný provoz. Přídavně k systému otevírání filtračních sad se vybavují také vibračním mechanizmem, kterým se usnadňuje odloučení filtračního koláče. Díky systému PLC probíhá standardně opakovaný sled cyklů zcela automaticky a přítomnost obsluhy se tudíž nevyžaduje. Tyto typy filtračních lisů se dodávají v rozměrech 500 x 500 až 1500 x 1500 mm, počet vložených filtrů v sadě je omezen na 30.

VAKUOVÝ ROTAČNÍ FILTR

Tento typ předřazeného filtru se užívá k filtraci suspenzí s podílem tuhých látek. Jeho hlavní úloha spočívá ve schopnosti odloučení tuhých látek v jejich vysokém podílu v suspenzi, což nesplňují jiné typy filtračních lisů. Kromě toho se vyznačuje konstantním průběhem filtrace v celém filtračním cyklu. Filtry jsou k dispozici v parametrech od 2 m3 do 60 m3. Průtočná kapacita je až 30 000 litrů/h. Dodávají se ve dvojím provedení: s vnějším a integrovaným čerpadlem.

Provedení s vnějším čerpadlem je charakterizováno zvláštním uspořádáním prvků, které podporuje hladký odvod filtrátu a zároveň představuje účelné seskupení pro snadnou kontrolu celého procesu. Pravidelná údržba je velmi snadná a přehledná a nevyžaduje nějakou vysokou kvalifikaci. Všechny modely jsou přemistitelné, aby se daly v případě delších odstávek posouvat, což se osvědčilo zvláště v prostorově skromných provozech.

Předností itegrovaného čerpadla odvodu filtru je možnost zpracovávání velkých množství vstupních suspenzí s vysokým obsahem tuhých látek. Sestává z bubnu s oddělenými okruhy průtoku vzduchu a zpěněného nebo bezoxidového filtrovaného obsahu. U tohoto modelu se v bubnu vytváří vakuum v prostoru, odkud se kapalina odsává vestavěným čerpadlem. Modely mají kapacitu od 10 m3 do 60 m3.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů