Pátek, 26. dubna 2024

Děti soutěžily s Kyklopem o planetu Zemi již potřetí

Děti soutěžily s Kyklopem o planetu Zemi již potřetí

Ve čtvrtek 20.9.2007 01/71. ZO ČSOP Koniklec uspořádala pro děti ze základních škol v Praze 3 již třetí ročník ekologické soutěže „Od poklopu ke poklopu Kyklop kouli koulí“, která se konala tradičně na Vrchu sv. Kříže.

Letos měly děti možnost putovat s Kyklopem po světě a mohli se tak společně leccos přiučit od moudrých obyvatel naší planety o ochraně přírody a jejím vnímání. Současně byly pro děti připraveny doprovodné programy jako šermířský souboj, horolezectví, malování rýží či vyrábění z kaštanů, nechyběl ani tradiční prvek výroby symbolu akce se získáním ponaučení, tentokrát v podobě modelu horkovzdušného balónu. Hlavní soutěže o 6 stanovištích se zúčastnilo celkem 52 dětí z 8 základních škol v Praze 3, celkem na akci dorazilo více než 300 žáků.

Po příchodu si žáci nejprve vyslechli příběh obra Kyklopa, který škodil životnímu prostředí svého ostrova, ale nakonec byl napraven a začal přírodě pomáhat. Poté se vydali na trasu po světě poháněni jen silami vlastních končetin při „plavbě“ ve vyrobeném kajaku a po cestě se setkávali s bytostmi, které jim zábavnou formou sdělovaly moudré rady a učily je pomáhat přírodě. Za soutěže děti získávaly body ve formě Kyklopových očí, které si všichni soutěžící mohli vyměnit na konci  za sladké odměny v „Kyklopově obchodě“.

Po sečtení bodů se jako první umístila ZŠ Perunova, na druhém místě ZŠ Žerotínova a na třetím místě ZŠ Na Chmelnici. Gratulujeme!  Akce proběhla za finanční podpory Hlavního města Prahy, MČ Praha 3 a NSSEVVO.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů