Úterý, 16. dubna 2024

Soutěž o barevné přírodě vítá jaro

Soutěž o barevné přírodě vítá jaro
Správa Chráněné krajinné oblasti Blaník ve spolupráci s Podblanickým ekocentrem ČSOP Vlašim a Domem dětí a mládeže Benešov pořádají již tradičně k nadcházejícímu Dni Země 2008 soutěž na téma „Barevná příroda“. Soutěž, která má literární a výtvarnou část, je určena pro žáky a studenty ze základních a středních škol okresu Benešov.

Soutěží se tužkou i štětcem
Literární část soutěže je letos vyhlašována již po patnácté, výtvarná část dosahuje dokonce již 18.ročníku. Letošní soutěž nese téma „Barevná příroda“. Svá díla děti za pomoci učitelů zasílají do Podblanického ekocentra ČSOP Vlašim, kde je v dubnu vyhodnotí odborná porota. Nejlepší práce v jednotlivých kategoriích jsou vyhodnoceny a autoři odměněni věcnými cenami.

Kolik je v přírodě barev
Letošní téma je inspirací pro malé i velké školáky pro ztvárnění barevné přírody Podblanicka. Děti tak mohou ztvárnit rozkvetlé louky, zahrady s ovocem nebo luční stráně s jahodami. V soutěži se objevují i temnější barvy přírody - např. černé skládky.

Přijďte na výstavu
Soutěžní práce budou k vidění na výstavě v Domě dětí a mládeže v Benešově. Výstava bude zahájena slavnostní vernisáží ve středu 23.4.2008 ve 13.hod. Výstava následně potrvá do 6.5.2008. Cílem soutěže je propagace ochrany přírody na okrese Benešov a podpora uměleckého projevu dětí.

Ing. Mgr. Martin Klaudys
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů