Sobota, 27. dubna 2024

Poptávka po technologiích

Poptávka po technologiích

Zesílený motorizovaný zámek

Ref.: 08 IT LAAP 0JQA

Italská firma se sídlem v Římě nabízí zesílený samonabíjecí motorizovaný zámek v provedení z nerez oceli, který lze ovládat buď stiskem tlačítka nebo na dálkové ovládání. Výhodou nabízeného zámku je možnost mechanické a elektrické montáže v oblastech bez elektřiny - zámek lze dodávat s fotovoltaickým panelem pro provedení dveří nebo bran bez elektrické přípojky. Firma hledá distributory nebo výrobce se zájmem o obchodní a technickou spolupráci.


Inovativní technologie pro recyklaci a opětné využití průmyslového odpadu

Ref.: 08 IT SUTC 0JPQ

Italská společnost aktivní v oblasti odpadového hospodářství hledá nové inovativní technologie pro oblast recyklace a opětného využití průmyslového odpadu. Společnost má zájem o obchodní nebo výrobní spolupráci s firmami vyvíjejícími takové technologie.


Větrná elektrárna - 250 kW

Ref.: 08 LV LVTC 0JGL

Lotyšská elektrárenská společnost hledá 250 kW větrnou elektrárnu, ideálně bez převodového soukolí, s horizontálními osami a výškou stožáru 50-70m. Firma hledá partnera, který by byl schopen takovouto jednotku dodat, instalovat a přizpůsobit potřebám podle zadaných podmínek a specifikace na bázi obchodní spolupráce.


Zplyňování nebo spalování kuřecí mrvy na výrobu elektřiny

Ref.: 08 PL WPWC 0JQG

Polská firma hledá vhodnou technologii, která by přetransformovala kuřecí mrvu na elektrickou energii. Uvedená technologie může být buď na bázi zplyňování nebo spalování. Systém jako celek pak musí splňovat emisní předpisy EU a být přizpůsobitelný pro různá množství kuřecí mrvy. Firma hledá dodavatele technologie pro vzájemnou spolupráci a její instalaci.


Výroba bioplynu ze zvířecí mrvy a dalších organických odpadů

Ref.: 08 PL WPWC 0JQH

Polská firma hledá vhodnou technologii pro výrobu bioplynu ze zvířecí mrvy a dalších organických odpadů. Fermentační technologie by měla být schopná vyrábět bioplyn a přeměnit jej na energii v kogenerační jednotce (kombinovaná výroba tepla a energie).

Servisní rubrika je připravována ve spolupráci se skupinou transferu technologií Technologického centra AV ČR - projektu CIRC (Českého centra pro podporu inovací) jako zprostředkovatele transferu technologií z databáze mezinárodní sítě IRC (Innovation Relay Centre).

Kontakt: Ing. Jiří Janošec, Ph.D., tel.: 420 234 006 136, e-mail: janosec@tc.cz, www.circ.cz

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů