Pátek, 26. dubna 2024

Nenechte si ujít jarní odborné veletrhy

Akce potrvá tři dny a je určena nejen odborníkům, ale také zájemcům o oblast průmyslu, logistiky a ekologie.
Nenechte si ujít jarní odborné veletrhy

Už za pár dní, přesněji 15.4. 2008, budou v Pražském veletržním areálu v Letňanech slavnostně zahájeny tři odborně zaměřené veletrhy – FOR INDUSTRY, FOR LOGISTIC a FOR WASTE.

Letošní 7. mezinárodní veletrh strojírenských technologií FOR INDUSTRY bude místem pro představení několika českých premiér – žhavých technologických novinek. Návštěvníci uvidí nejnovější stroje, zařízení a technologie v expozicích přímo v provozu. Firma BIBUS s.r.o. zastupuje Solidscape®, Inc. světového vedoucího výrobce vysoce přesných zařízení pro rychlou tvorbu trojrozměrných modelů a bude prezentovat jedinečnou technologii pro počítačově řízenou produkci pevných modelů. Společnost TAJMAC-ZPS, a.s., přední evropský výrobce obráběcích strojů, bude na veletrhu nabízet široký sortiment kvalitních obráběcích strojů ze svého výrobního programu, mimo jiné multiprofesní obráběcí centrum TURNMILL 1250, které představuje originální řešení v kategorii víceúčelových strojů a novou řadu soustružnických center fy Biglia. Mezi vystavovateli jistě zaujme Anton Paar, jeden z předních světových výrobců procesních přístrojů pro měření hustoty a koncentrace, jehož nabídka zařízení a příslušenství pokrývá širokou paletu aplikací a splňuje vysoké požadavky uživatelů nejen na jejich kvalitu, spolehlivost a přesnost, ale i komplexnost a flexibilitu řešení.

FOR INDUSTRY letos doplní také dvě novinky, a to veletrhy FOR LOGISTIC a FOR WASTE. Nový veletrh dopravy a logistiky FOR LOGISTIC, který vznikl v listopadu roku 2007 na základě požadavků odborných společností a významných firem z oboru, si velmi rychle našel své místo mezi již stávajícími logistickými akcemi. Významným benefitem byla vysoká míra spolupráce s odborným partnerem a garanty, vhodná volba dvouleté periodicity v sudých letech a také otevřenost pořadatele vůči námětům a požadavkům vystavovatelů. Zcela netradičně a zajímavě budou také pojaty doprovodné akce veletrhu. Přímo ve veletržní hale, kromě připravovaného odborného programu, se na ploše zhruba 150 m2 rozhýbe každou hodinu „soukolí“ skladovací a manipulační techniky v improvizovaném skladu, s navazujícími ukázkami obalové techniky, vážících systémů, bezpečnostních zařízení a dalších zajímavostí.

3. mezinárodní veletrh nakládání s odpady, recyklace, průmyslové a komunální ekologie FOR WASTE navazuje svojí koncepcí na v roce 2006 nově vzniklou prezentaci tohoto oboru s názvem WAREC. Představení odpadového hospodářství souběžně se strojírenskými obory se již v roce 2006 ukázalo být správnou volbou. Proto veletržní správa ABF, a.s., která v loňském roce odkoupila od společnosti Terinvest spol. s r.o. několik výstavních titulů včetně značky WAREC, zařadila do svého veletržního kalendáře se stejnou koncepcí také prezentaci tohoto oboru pod názvem FOR WASTE. Přípravy letošního ročníku probíhají za spolupráce hlavního odborného garanta České asociace odpadového hospodářství a dalších významných partnerů a zájem o tento obor je i z řad zahraničních vystavovatelů. Pro účastníky veletrhu je připraven bohatý doprovodný program – odborná konference, výstava soch z odpadového materiálu autora akademického malíře Václava Jíry pod názvem „Hračičky z odpadu“, výstava fotografií Mgr. Luďka Kopala „Země, voda, oheň, vzduch…..člověk“ a řada firemních prezentací.

Pražský veletržní areál Letňany se uprostřed dubna stane opět centrem nejen pražského a českého, ale díky mezinárodní účasti i světového průmyslového dění.

http://www.abf.cz

EnviWeb naleznete na stánku č. 2C17 - přijďte nás navštívít, jsme tu pro Vás. Více informací.>>

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů