Pátek, 19. dubna 2024

Vědci připravují nové výkonné baterie pro hybridní vozy

Vědci připravují nové výkonné baterie pro hybridní vozy
Výzkumníci z Fraunhoferova institutu vyvíjejí novou vysokovýkonnnou baterii pro hybridní vozy, která je houževnatější, trvanlivější s dlouhou životností a méně škodlivá pro životní prostředí, modul pro ukládání energie je založen na lithium-polymerové akumulátorové technologii vhodné pro použití ve vozidlech v rámci projektu nazvaného "Electromobility Fleet Test", který organizuje koncern Volksvwagen a německé ministerstvo životního prostředí se sedmi dalšími partnery.

Výzkumníci se snaží využít nové materiály pro elektrody, které jsopu přátelštější k životnímu prostřední a vyvinout systém řízení baterie, jenž by učinil zařízení na uchovávání energie ještě trvanlivější a spolehlivějhší a zajistil dlouhou životnost i v drsných provozních podmínkách. Aby zachovali dostatečně malé rozměry baterie bez kompromisů, pokud jde o její výkon, integroval tým mechanické na elektrické prvky do jediného modulu, včetně systému pro komtrolu teploty, registraci výkonových dat a bezpečnosti pro vysoké napětí.

Vývoj a konfigurace nového modulu pro skladování energie by měly být dokončeny v pololetí roku 2010, a poté je Volkswagen podrobí provozním testům, které mají za úkol ověřit jejich vlastnosti a parametry v běžném každodenním nasazení ve vozidlech.
Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů