Pátek, 26. dubna 2024

Pylové zpravodajství: sezóna doznívá

Pylové zpravodajství: sezóna doznívá

Letošní pylová sezóna zvolna doznívá. V uplynulém týdnu se na alergologicky významné úrovni držel pyl ambrózie. Ostatní alergeny se objevovaly jen málo. U přecitlivělých osob mohl potíže vyvolávat ještě pyl merlíkovitých a spóry plísní. 

"V příštím období bude koncentrace všech pylových alergenů v ovzduší slábnout. Pouze při jihovýchodním větru se až do začátku října budou objevovat vyšší koncentrace pylu ambrózie. Spóry plísní budou kolísat v závislosti na počasí," upřesnila mluvčí Nemocnice Třinec Lenka Franková.

Protože pylová sezóna končí, končí i naše letošní pylové zpravodajství, které jsme připravovali ve spolupráci s Nemocnicí Třinec. Další potřebné informace můžete i nadále nacházet na stránkách České pylové informační služby.

Zdroj:Český rozhlas
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů