Čtvrtek, 25. dubna 2024

Rokycanské ochránce přírody podporují i obce

Rokycanské ochránce přírody podporují i obce

Rokycanské ochránce přírody podporují i obceČinnost rokycanských ochránců přírody je velice pestrá a mnohostranná. Od ekologické výchovy přes výchovu mladé generace až po praktické aktivity v přírodě zahrnující zpracování programů ochrany biodiverzity či záchranu volně žijících živočichů. Toto si uvědomuje nejen široká veřejnost, ale i celá řada městských a obecních úřadů, kteří se snaží ochráncům přírody pomáhat. Každoročně se na městské a obecní úřady ochránci přírody obracejí s dopisem o finanční pomoc a je sympatické, že počet těch, kteří pomáhají se pozvolna zvyšuje. Někteří berou podporu rokycanských ochránců přírody jako prestižní záležitost a zcela automaticky zařazují finanční podporu jako součást svého rozpočtu. Mezi významné podporovatele v roce 2008 patřila tato města či obce: Chrustenice, Litohlavy, Mořinka, Nižbor, Bušovice, Líšná, Králův Dvůr, Hudlice, Hořovice, Klabava, Chýňava, Hrádek, Hýskov, Podmokly, Kotopeky, Těškov, Tlustice, Velký Chlumec, Dobřív, Zbiroh, Osek, Volduchy, Kařez, Sirá a Bykoš. V podstatě všichni činnost rokycanských ochránců přírody podporují pravidelně několik let. Přidáte se i Vy?
Loňský rok byl pro organizaci rokem nesmírně náročným. Díky členům, sponzorům či příznivcům se podařilo zorganizovat celou řadu zajímavých a hodnotných akcí. "Dokázali jsme věnovat čas i finanční prostředky ke zkvalitnění naší činnosti, přičemž jsme se nezaměřovali jen na odbornou činnost, ale i práci s veřejností. Pozitivně lze hodnotit i zájem státních, krajských, městských a obecních úřadů o naši činnost, kteří v neposlední řadě věnovali i podstatnou část finančních prostředků pro naše celospolečensky hodnotné aktivity," konstatuje šéf Pavel Moulis. Z hlediska objemu finančních prostředků lze mezi nejvýznamnější podporovatele zařadit Ministerstvo životního prostředí, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Krajský úřad Plzeňského kraje a Středočeského kraje, Ústřední výkonnou radu Českého svazu ochránců přírody, Město Rokycany, Obec Cheznovice, Město Beroun, Město Mirošov, Obec Březina, Obec Hlohovice, soukromou společnost Interfood s. r. o., Vladimíra Kotvu a Václava Moulise.
K tomu, aby se situace ještě zlepšila může drobným finančním darem přispět každý. A to následujícími způsoby :
- složenkou na adresu : ZO ČSOP Rokycany, Švermova 748/II, 337 01 Rokycany
- bankovním převodem na účet č. 842421389/0800 u ČS, a.s., pobočky Rokycany
- osobně při prohlídce areálu / ekocentrum, záchranná stanice živočichů /
- odesláním dárcovské sms zprávy ve tvaru DMS ZVIREVNOUZI na číslo 87777
Existují však i další formy podpory naší činnosti. Na provoz, údržbu a fungování organizace je kromě finančních prostředků zapotřebí i celá řada důležitých materiálů, vybavení, krmiv atd. I zde je tedy možnost nějakým způsobem pomoci. Zájem máme především o dřevo pro výrobu budek či krmítek, krmivo pro nejrůznější druhy chovaných či volně žijících živočichů, občerstvení či drobné dárky pro účastníky našich akcí či materiálů pro neustálé vylepšování areálu / nátěrové hmoty, zámková dlažba … /. Možností v této oblasti je však zcela jistě mnohem více.
"Ať se však rozhodnete podpořit naši činnost jakkoliv, děkujeme Vám".

http://www.regionplzen.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů