Pátek, 19. dubna 2024

Dva veletrhy pod jednou střechou

Dva veletrhy pod jednou střechou
Mezinárodní veletrh zařízení koupelen, stavební techniky, zařízení budov, energie, klimatizace a obnovitelných energií ISH se uskutečnil v březnu ve Frankfurtu nad Mohanem a připomněl si padesátileté jubileum. Přinesl řadu řešení, jak se dají ekologicky a současně i úsporně využívat v budovách tak cenné zdroje, jako jsou voda a energie.

Na veletrhu Svět koupelen předvedlo více než 700 vystavovatelů pod heslem "Voda je život" ekologická řešení designových koupelen. Celosvětově největší showroom nabídnul nejnovější designové trendy i moderní techniku přizpůsobenou dnešním potřebám.

Oblast stavební techniky a zařízení budov, tepelné energie a klimatizace provázelo téma Green Building - ekologická řešení, která kombinují energetickou efektivnost, tedy moderní techniku vytápění a klimatizace, a obnovitelné zdroje. Ty hrají stále důležitější roli, což se odrazilo v obsáhlé paletě nabídky ISH, která sahala od solárních termických systémů přes fotovoltaiku, biomasu, tepelná čerpadla a vytápění dřevem a peletami až po klimatizační systémy s podporou solární techniky.

Mezi 2372 vystavovateli nechyběli ani čeští zástupci, například firmy Rojek dřevoobráběcí stroje a.s., PZP KOMPLET a.s., ATMOS Jaroslav Cankař a syn, Družstevní závody Dražice -strojírna s.r.o., KORADO a.s., k jejichž exponátům se vrátíme v příštích číslech Stavitele, stejně jako k dalším zajímavostem, které se na ISH prezentovaly.

Podrobnější informace najdete na webu www.ish.messefrankfurt.com.
Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů