Úterý, 19. března 2024

Ekovýchovná akce k odpadům pro učitele základních škol v Praze

Ekovýchovná akce k odpadům pro učitele základních škol v Praze

Sérii přednášek na téma odpady připravil na měsíc říjen 2009 pro učitele pražských základních škol odbor ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy ve spolupráci s autorizovanou obalovou společností EKO-KOM a.s. a kolektivními systémy společností Asekol, Elektrowin a Ekolamp. Zájemci se ještě mohou přihlásit na semináře, které se uskuteční 7., 12., a 15 října.
"Cílem seminářů je seznámit učitele a jejich prostřednictvím i žáky ve školách, jak správně zacházet s odpady, jak jim předcházet, jak se třídí a následně využívají. Věřím, že učitelé využijí získané poznatky ve výuce předmětů zaměřených na ekologii a životní prostředí a že se jim podaří v kombinaci s tištěnými materiály problematiku odpadů dětem lépe přiblížit a zpestřit," řekl radní hl. m. Prahy Petr Štěpánek.

Učitelé obdrží informační materiály k této problematice - např. "Pracovní sešit pro ZŠ" určený žákům či přehlednou knížečku doplněnou o DVD "Kam s nimi", která názorně popisuje koloběh jednotlivých druhů odpadu a návod, jak správně třídit. Pro menší děti bude k dispozici nové odpadové pexeso nebo veselé omalovánky žížalky Žofky, které jim přiblíží, co je bioodpad a kompostování. Účastníci přednášek dostanou také brožurky "Naše BIOodpady", zpravodaj Ewin s informacemi o recyklaci elektroodpadu, magazín "Zpětný odběr" společnosti Asekol a letáčky společnosti Ekolamp.

Na semináře, které proběhnou 7., 12. a 15. 10. 2009, je možné se ještě přihlásit na Magistrátu hl. m. Prahy, Odbor ochrany prostředí, Jungmanova 35/29, 111 21 Praha 1, popřípadě na e-mail: jitka.janovicova@cityofprague.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů