Sobota, 27. dubna 2024

Ceny HN - Jan Temr

Ceny HN - Jan Temr

Všechny kamnáře spojuje vášeň ke svému řemeslu. Ani Jan Temr není výjimkou. "Podnikat v kamnářském řemesle znamená dávat velmi starému řemeslu moderní tvář," tvrdí podnikatel z Brandýsa nad Labem. Ví, o čem mluví. Zrušení učebního oboru kamnář v 50. letech způsobilo, že si dnes lidé vytápějí svá obydlí často draze a neekologicky.

Svou činností tak Jan Temr usiluje nejen o to, aby lidé měli doma zdravé teplo, ale aby se kamna a krby staly středem rodinné pohody. "Ve své praxi se snažíme navázat se zákazníkem více než pracovní vztah. Je nemožné vytvořit v interiéru domu, v intimním zázemí rodiny něco hodnotného a kvalitního, aniž bychom nepochopili postoje a životní styl investora," vysvětluje Jan Temr.

Jan Temr nejenže instaluje kamna a krby, ale taktéž vyrábí kamna pod vlastní značkou Burnet. Jeho firma nabízí celkem sedm typů topenišť ve třech výrobkových řadách. Orientuje se ale také na individuální stavby kachlových kamen. V současnosti Jan Temr usiluje o zařazení své spalovací technologie do seznamu výrobků a technologií v programu Státního fondu životního prostředí Zelená úsporám. "V souvislosti se sílícím akcentem na ekologické chování celé společnosti očekáváme rostoucí zájem o naše výrobky a služby," sděluje Jan Temr, který je aktivním členem Cechu kamnářů.

Do svého podnikání zapojil Jan Temr celou rodinu. Jeho otec vyvíjí nové výrobky, matka vede daňovou evidenci, manželka se stará o administrativu a sestřenice projektuje kachlová kamna.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů