Pátek, 26. dubna 2024

Veľká Británia bude čeliť prírodným živlom

Veľká Británia bude čeliť prírodným živlom

Veľká Británia bude čeliť "katastrofickým" záplavám, suchám a smrtiacim horúčavám, ak sa svetovým lídrom nepodarí dohodnúť sa na účinnom boji proti klimatickým zmenám.

V pondelok to na Fóre najväčších ekonomík v Londýne vyhlásil britský premiér Gordon Brown. " V Británii čelíme hrozbe oveľa častejších súch a zvyšovaniu počtu povodní," povedal premiér delegátom.

"Mimoriadne letné horúčavy v roku 2003 v Európe viedli až k 35 tisícom mŕtvym," dodal. "Podľa súčasných trendov sa takéto situácie stanú v Británii bežnými už o niekoľko desaťročí. A ešte počas života našich detí a vnukov, teploty z roku 2003 by sa mohli stať priemernými teplotami, aké budeme zažívať vo väčšine kútov Európy," varoval britský premiér.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů