Úterý, 23. dubna 2024

V soutěži vodařů zvítězil tým Ostravských vodáren a kanalizací

V soutěži vodařů zvítězil tým Ostravských vodáren a kanalizací

Vítězem 11. ročníku vodárenské soutěže zručnosti, která se uskutečnila v rámci Mezinárodního veletrhu WATENVI, se stalo druhé družstvo společnosti Ostravské vodárny a kanalizace ve složení Marcel Vantuch a Martin Branich. Soutěž se konala pod záštitou SOVAK ČR (Sdružení oboru vodovodů a kanalizací České republiky), organizátorem byla společnost Vod-KA. Letos bylo přihlášeno šestnáct dvoučlenných družstev.
Na druhé příčce se umístilo družstvo společnosti Brněnské vodárny a kanalizace ve složení Milan Mareš a Jan Mičánek. Třetí místo si odvážejí umístilo první družstvo společnosti Ostravské vodárny a kanalizace ve složení Dušan Martínek a Pavel Reif.
"Vodárenské soutěže zručnosti" se zúčastnilo šestnáct dvoučlenných družstev. Týmy, jejichž členové jsou zaměstnanci vodárenských firem z celé ČR, měly za úkol provedení kompletního zřízení dvou domovních přípojek. Jde mimo jiné o nasazení navrtávacích pásů podle značky na litinové potrubí, provedení montáže domovních šoupátek na navrtávací pasy a montáž vodoměrů. Dalším úkolem bylo natlakování přípojky s následným proplachem. Letošní novinkou bylo provedení montáže tvarovek včetně odvzdušńovacího a zavzdušňovacího ventilu. Právě tato práce soutěž ztížila a některým harcovníkům dělala potíže. Hodnotil se nejen čas, ale též kvalita provedené práce při dodržení všech bezpečnostních předpisů.
Příští ročník by měl být podle pořadatelů ještě náročnější.

Tiskové středisko BVV

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů