Pátek, 29. března 2024

140 dobrovolníků přijede zítra pomáhat do povodněmi postižených Heřmanic na Frýdlantsku

140 dobrovolníků přijede zítra pomáhat do povodněmi postižených Heřmanic na Frýdlantsku

Odklízecí brigády po povodních pořádané sdružením Čmelák - Společnost přátel přírody mají velký ohlas. Na třetí z nich, která se koná zítra (17. 8.) přijede 140 dobrovolníků z celého Česka, potvrzuje mluvčí Čmeláka SPP Martin Benda: "S takovým zájmem jsme ani nepočítali. Původně jsme chtěli zkoordinovat jen několik akcí pro lidí, kteří chtějí pomoci, ale nevědí jak. Takový zájem nás mile překvapil. Velkou část pomáhajících tvoří firemní dobrovolníci ze společností T-Mobile, Kooperativa, Albi a Česká spořitelna. Budou pomáhat mnohdy již velmi unaveným obyvatelům v nejhůře postižených oblastech."

Pracovat se bude na doporučení krizového štábu v Heřmanicích na Frýdlantsku potvrzuje koordinátorka pomoci Edita Nesrstová: "Starosta obce Vladimír Stříbrný doslova řekl, že nás přivítá s otevřenou náručí. Budeme pracovat nejen na obecním majetku, ale budeme chodit dům od domu a pomáhat s čím budou lidé potřebovat."

Sraz pro dobrovolníky z větší dálky je 17. 8. v 9 hodin na parkovišti u libereckého Makra (první sjezd z dálnice od Prahy, loc: 50°44'4.132"N, 15°3'0.438"E), odkud se autobusy, které zdarma poskytl Dopravní podnik města Liberce, dopravíme na postižená místa.

Přidat se stále může kdokoliv, říká mluvčí Čmeláka SPP Martin Benda: "Více informací vám podá koordinátorka pomoci Edita Nesrstová na 777 749 107; 604 708 052. Budou se opět likvidovat nánosy bahna a odpadků, proto zvolte odpovídající oblečení i obuv."

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů