Pátek, 29. března 2024

Screen Nature: První stínící roleta absolutně bez PVC a halogenů

Screen Nature: První stínící roleta absolutně bez PVC a halogenů

Firma Bohemiaflex CS uvádí na trh revoluční látku pro stínící rolety od francouzské firmy Mermet. Jedná se o řadu "Screen Nature"- jedinou řadu látek na trhu vyrobenou ze skelných vláken zcela bez obsahu PVC a halogenů, která nabízí minimální dopad na životní prostředí a vysoký standard ochrany zdraví a bezpečnosti uživatelů.

Moderní stavební průmysl musí respektovat jak životní prostředí, tak požadavky uživatelů budov. I dnešní produkty protisluneční ochrany v sobě musí spojovat funkčnost a estetiku s ohledem na životní prostředí. S dopady klimatických změn na životní prostředí zejména v městských aglomeracích je třeba počítat i při vývoji nových protislunečních zařízení a materiálů. Znamená to, že ani látky dnes nejsou hlavně estetickým doplňkem, ale důležitým činitelem při snižování nákladů na klimatizaci či vytápění zejména v administrativních budovách. Dosahují dnes již takových vlastností a kvalit, že jsou nedílnou součástí protisluneční ochrany a často i významějším prvkem v celém systému protisluneční ochrany.

Proto je zde "Screen Nature"- jediná řada látek na trhu vyrobená ze skelných vláken zcela bez obsahu PVC a halogenů, která nabízí:
- minimální dopad na životní prostředí
- ochranu zdraví a bezpečnosti uživatelů.

Jedná se o řešení, jež je zároveň technické i dekorativní a reaguje na potřeby velkých projektů, zejména veřejných budov jako jsou kanceláře, nemocnice, letiště či školy. Firma Mermet ji vyvinula ve spolupráci s laboratoří asociovanou s Francouzským národním výzkumným centrem CNRS.

SCREEN NATURE: Látka vysoké ekologické kvality

Její hlavní výhody?

  • jedinečné složení příze ze skelných vláken, díky němuž je látka podstatně odolnější vůči ohni než jiné materiály. Vyznačuje se velice nízkou emisí kouře.
  • nulový obsah halogenů:

o eliminuje problémy s toxicitou (méně než 10% obsahu chemikálií)
o maximálně redukuje emise těkavých organických sloučenin.

Její nehořlavé vlastnosti nemají konkurenci, což mimo jiné dokazuje i to, že látka obdržela certifikaci EuroClass A2, s1, d0 (ekvivalent M0 - nehořlavý). Tyto "ekologické" látky s nulovým obsahem polyesteru jsou vysoce bezpečné i ekologické. Mají zároveň vynikající vlastnosti pro výrobu rolet:

  • vynikající kontrola transparentnosti a odrazu slunečních paprsků,
  • faktor otevřenosti 3% zajišťuje optimální tepelný komfort,
  • nižší hmotnost, tloušťka i celkové rozměry,
  • vysoká stabilita, pevnost a životnost (5letá záruka),
  • chemicky neutrální: látka neobsahuje žádná změkčovadla a je bez zápachu.

SCREEN NATURE METAL: oboustranná látka se dvěmi funkcemi

Screen Nature Metal využívá výhod technologie Screen Nature (při zachování výkonnostních parametrů) a díky své metalické straně představuje vynikající kompromis mezi tepelnou ochranou a vizuálním komfortem:

  • metalická strana, umístěná čelem k oknu, odráží sluneční paprsky a snižuje propustnost světla - tím výrazně redukuje teplo a světlo pronikající přes roletu,
  • textilní strana, tmavší na vnitřní straně, nabízí uživateli maximální kontrolu nad přírodním světlem (zejména kvůli displejům počítačů) a nabízí maximální transparentnost.

SCREEN NATUREL METAL tak kombinuje technické vlastnosti vysokého solárního odrazu (SR nad 65) a rovněž dobrého přenosu světla, díky čemuž nabízí optimální tepelný komfort a dokonalou kontrolu nad odrazy světla a ostrými slunečními paprsky.

Technologie Screen Nature a Screen Nature Metal získaly certifikáty GREENGUARD(R) pro děti a školy, standard EKOTEX 100 a Satinized(R) (bakteriologicky ošetřeno proti stafylokoku zlatému). Látky nemají žádný dopad na životní prostředí a díky své vyspělé technologii jsou ideální pro projekty s vysokými technickými nároky.

MERMET - to jsou látky budoucnosti dostupné již dnes.

Výhradním dodavatelem látek Mermet pro český trh je firma Bohemiaflex CS.

O firmě Bohemiaflex CS

Firma Bohemiaflex CS, s.r.o. je tradičním výrobcem protislunečního zařízení s dlouholetou zkušeností Má zaveden a používá systém řízení jakosti, který odpovídá ČSN EN ISO 9001:2001. Zaměřuje se na výrobu a montáž protislunečních zařízení pro exteriér a interiér a výrobu a pronájem stanů, nůžkových stánků a velkoprostorových stanů. Naším cílem je nadále se podílet na určování tempa a změn v oboru našeho podnikání. Více informací a referenční stavby najdete na www.bohemiaflex-cs.cz.

Pro další informace a fotografie prosím kontaktujte:

Ivana Střílková
Tel.: (+420) 603 744 629
Email: ivana@bohemiaflex-cs.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů