Čtvrtek, 28. března 2024

Australian howcase umwelttechnologie

Australian howcase umwelttechnologie

Jaké české firmy se zabývají ochranou proti hluku, likvidací odpadních vod a dalšími ekologickými technologiemi a s čím přicházejí na trh, to měli včera možnost zjistit na společném setkání zástupci rakouských firem obdobného zaměření. A nejen to, díky celodenní akci nazvané Austria Showcase Umwelttechnologie a pořádané rakouským velvyslanectvím v Praze se sešli k řadě dvoustranných jednání.

"Setkání je zaměřeno na firmy z oblastí managementu odpadu, ochrany proti hluku, čištění vzduchu, vody a likvidace odpadních vod, průmyslového čištění, jakož i na bioplyn a biomasu" uvedl Ing. Martin Žák z Obchodního oddělení Rakouského velvyslanectví v Praze, které tuto akci zorganizovalo.

Cílem setkání bylo podat rakouským firmám ucelený odborný přehled o českém trhu technologií pro životní prostředí a umožnit českým a rakouským firmám z tohoto odvětví vést bilaterální rozhovory. Na akci promluvili představitelé rakouského velvyslanectví, Rakouské hospodářské komory a také Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.

V dopolední části programu se v dvacetiminutovém bloku krátce představily přítomné firmy, a pak akce pokračovala individuálními tzv. B2B rozhovory přítomných firem.

Rakousko je oficiální partnerskou zemí letošního Mezinárodního strojírenského veletrhu Brno.

Český trh je přitom pro Rakousko celosvětově šestý nejdůležitější vývozní trh, což z České republiky činí nejdůležitějšího obchodního partnera ve střední a východní Evropě.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů