Středa, 24. dubna 2024

Ekologičtí Oskaři už mají své české držitele!

Večer protkaný energií. Tak by se dalo pojmenovat finále E.ON Energy Globe Award ČR. Brněnské finále dokázalo, že v České republice se rodí řada unikátních nápadů a řešení pro úspory energie.

Ekologičtí Oskaři už mají své české držitele!

Ocenění E.ON Energy Globe Award se v ČR udělovalo už podruhé a zájem o něj byl obrovský. Do letošního finále se přihlásily téměř tři stovky projektů. Zájem o soutěž překvapil i jejího zakladatele. "Takové množství přihlášených projektů svědčí o tom, že nikomu z nás není lhostejné, v jakém prostředí žijeme," řekl na pódiu brněnské Laser Hall Wolfgang Neumann.


aneta

Finálový večer, který moderovala Aneta Langerová a Jan Budař, představil nominované projekty v jednotlivých kategoriích. Kategorie Voda, Oheň, Vzduch, Země, Mládež, Obec či Kutil měly vždy vtipný úvod od obou moderátorů, kteří dokázali, že problematika úspor energie může být atraktivním tématem a zábavou.

Na pódiu se během finálového večera představily projekty nejen velkých společností, ale i drobných podnikatelů, kutilů a také škol a obcí. Celkové vítězství si nakonec odnesl Zdeněk Halík za svůj projekt Vytápění peckami ze švestek. Celkem byly výhercům všech kategoriích předány šeky na 650 000 korun. Nejvíce se přitom mohli radovat v ZŠ Kamenická v Děčíně, která za vítězství v kategorii Mládež získala 300 000 korun.

putyka

Pořadatelem soutěže v České republice je společnost E.ON. "Hlavním důvodem k rozhodnutí přinést do České republiky Energy Globe Award vedly tři pilíře ochrany životního prostředí a klimatu, na které E.ON úzkostlivě dbá, a to úsporné zacházení se zdroji, efektivní koncepce likvidace odpadu, i šetrné využívání energií," řekl Micheal Fehn divákům v sále.

Energy Globe Award je nejvýznamnějším celosvětovým oceněním v oblasti ochrany životního prostředí. Pořádá se již 11 let a vyznamenává projekty, které šetrně a ekologicky využívají naše společné zdroje.

Společnost E.ON již dnes vyhlašuje třetí ročník a přihlášky máte možnost zasílat až do 31. března 2011. Více informací najdete na www.energieplus.cz

cosi

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů