Úterý, 19. března 2024

Elektrický Ford Transit Connect vyjíždí

Nový Ford Transit Connect Electric míří k zákazníkům. Tento přímý "potomek" Transitu Connect s benzinovým motorem je první vlaštovkou společnosti Ford na poli elektromobilů a slibuje dojezdovou vzdálenost až 130 km. Následovat má i plug - in verze.

Elektrický Ford Transit Connect vyjíždí

Dlouho očekáváaný elektromobil

Automobilka Ford a společnost Azure Dynamics začaly s dodávkami prvních vozů Transit Connect Electric zákazníkům ve Velké Británii a Severní Americe. Užitkový elektromobil vychází přímo z modelu Ford Transit Connect.

Vozy jsou osazeny hnacím ústrojím Force Drive od Azure Dynamics a jejich montáž probíhá ve výrobním závodu společnosti AM General v michiganském městě Livonia.
Sada akumulátorů Johnson Controls-Saft použitá v tomto modelu nijak neomezuje nákladový prostor ani prostor pro cestující a jejich životnost by měla odpovídat životnosti celého automobilu.

Všechny vozy vyrobené v počáteční sérii již mají zákazníky. První odběratelé se jich dočkají ještě v roce 2010, zbytek přijde na řadu během roku 2011.

Velké plány Fordu



Transit Connect Electric je prvním produktem plánů společnosti Ford na elektrifikaci vozidel. V roce 2011 jej doplní Focus Electric a o další rok později vyjedou na silnice dva hybridní modely s lithium-iontovými akumulátory nové generace a také plug-in hybrid.

Elektromobil Transit Connect Electric ujede na jedno nabití130 km a je ideální pro zákazníky, kteří operují na dobře definovaných trasách v předvídatelných vzdálenostech od centrálního dobíjecího místa. Dobrým příkladem mohou být rozvážkové či kurýrní služby, jež se v posledních letech stále častěji přiklánějí k menším, úspornějším vozům.

Provozovatelé budou moci nabíjet své vozy z běžné rozvodné sítě pod napětím 120 V (standard v USA), nebo lépe z 240V nabíjecí stanice. Nabití akumulátorů na plnou kapacitu pak trvá šest až osm hodin. Nabíjecí kabel je zkonstruován jako univerzální, takže nebude nutné vlastnit jeden kabel pro každý typ sítě.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů