Úterý, 19. března 2024

Hnutí DUHA vyráží na letní turné po českých festivalech

Tisíce návštěvníků na velkých letních festivalech osloví letos Hnutí DUHA. Festivalový stan, který nabídne zábavu i vážnou pomoc, vyráží na Rock for People, Mighty Sounds, Open Air Festival a do Trutnova.

Hnutí DUHA vyráží na letní turné  po českých festivalech

Hned první zastávkou letního festivalového turné na podporu iniciativy Velká výzva bude největší český festival Rock for People. Ten se uskuteční v areálu hradeckého letiště od 2. do 5. července. Kinostan Hnutí DUHA bude součástí festivalového zeleného městečka a nabídne promítání filmů nejen na ekologická témata. Lidé odtud také budou moci napsat novým poslancům, aby podpořili důležitý zákon, který rozhýbe zelená hi-tech řešení.

V letošním roce představí Hnutí DUHA v rámci programu festivalového kina několik výrazných novinek. Partnerem Kinostanu se stal v rámci programu Promítej i ty filmový festival Jeden svět. Návštěvníci tak uvidí i slavné dokumenty Vše pro dobro světa a Nošovic, Solartaxi nebo Krev v mobilech. Dostanou také exkluzivní možnost shlédnout unikátní předpremiéru filmu Hnutí DUHA "Rajče on the road," který se veřejnosti oficiálně představí až na podzimních filmových festivalech.

Hnutí DUHA v rámci iniciativy Velká výzva prosazuje nový zákon, který závazně stanoví, že Česká republika bude snižovat exhalace skleníkových plynů o 2 % ročně - krok po kroku, rok po roku. Rozhýbe tak investice do moderních zelených řešení, jako je zateplování domů nebo čistá energie, pohodlná veřejná doprava, místní potraviny či snadná recyklace.

Petr Machálek, ředitel Hnutí DUHA, řekl:
"Festivaly neobjíždíme pouze s informačními letáčky. Chceme zapadnout do atmosféry a nabízíme hlavně zábavu."


Kontakty:
Barbora Šlapáková, telefon 731 465 279, email barbora.slapakova@hnutiduha.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů