Čtvrtek, 28. března 2024

Anketa Strom roku 2011 vrcholí. Od teď se bude hlasovat pouze tajně

Anketa Strom roku 2011 vrcholí. Od teď se bude hlasovat pouze tajně

. 3. října začíná tajné hlasování v anketě Strom roku 2011, které potrvá až do 10. října.
. Veřejnost má stále možnost dvanáct finalistů podpořit zasláním dárcovské SMS nebo podpisem na hlasovacím archu.
. Vítězný strom Nadace Partnerství ocení 20. října v Brně u příležitosti oslav Dne stromů v ČR.
Brno (30. září 2011) - Soupeření mezi dvanácti finalisty letošního ročníku celostátní ankety Stromu roku, kterou pravidelně pořádá Nadace Partnerství, se blíží ke konci. Zbývá posledních deset dní, kdy může veřejnost rozhodnout o jejím jubilejním desátém vítězi. Od 3. října bude hlasování probíhat tajně, jeho pořadí finalistů již nebude aktualizováno na webových stránkách nadace. Oblíbené finalisty je možné do 10. října podpořit zasláním dárcovské SMS nebo vyplněním zpoplatněného hlasovacího archu. Výtěžek hlasování v anketě poputuje do veřejné sbírky a pomůže vysadit stromy po celé republice. Slavnostní vyhlášení vítěze se uskuteční 20. října v Brně u příležitosti Dne stromů v ČR a bude pokračovat několikadenním festivalem Milujeme stromy.
Veřejnost se může do rozhodování o vítězi do 10. října zapojit například zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS STROM1-12 (dle vybraného finalisty) na číslo 87 777. Cena DMS je 30 korun, 27 korun půjde na výsadbu stromů. Je možné hlasovat také pomocí podpisových archů, které stojí 60 korun a je na nich místo pro 20 hlasů. Všichni objednatelé platných hlasovacích archů zaslaných do nadace budou navíc zařazeni do slosování a mají šanci získat vzrostlý sedmiletý strom od společnosti Arboeko nebo knížku Marie Hruškové - Stromy památné v kresbách Jaroslava Turka - s jejím vlastnoručním podpisem.
Jak tajné hlasování zamíchá s konečným pořadím finalistů? "Převážná většina vyplněných archů k nám dorazí až v posledním týdnu hlasování. Konečné počty hlasů se každoročně navýší k desítkám tisíc. Můžeme tedy očekávat, že výsledné pořadí stromů se ještě hodně promění," uvádí koordinátorka ankety Hana Rambousková. Informace o hlasování mohou zájemci nalézt na stránkách www.stromzivota.cz/anketa.
Vítězný strom Nadace Partnerství vyhlásí 20. října v Divadle Husa na provázku, kde vystoupí také Jaroslav Dušek s Vizitou. Slavnostní večer je součástí devítidenního festivalu Milujeme stromy, který potrvá v Brně až do 28. října a přinese divadlo, hudbu, tvůrčí dílny, výstavy, semináře a další akce spojené s tématem stromů. Souhrnný program festivalu je k dispozici na www.stromzivota.cz/festival.
Vítězný Strom roku 2011 obdrží nejen prestižní titul, ale také odborné arboristické ošetření od společnosti Prostrom Bohemia. Následně bude Českou republiku reprezentovat v mezinárodní anketě Evropský strom roku a bude soutěžit se stromy z Bulharska, Francie, Irska, Maďarska, Polska, Rumunska a Slovenska.
Anketu Strom roku spolufinancuje Státní fond životního prostředí ČR, Ministerstvo životního prostředí a Visegrádský fond.
Podrobné informace o anketě: www.stromzivota.cz/anketa a www.darcovskasms.cz
Kontakt:
Hana Rambousková, koordinátorka celostátní ankety Strom roku, e-mail: hana.rambouskova@nap.cz, tel: 515 903 131, profesní odbornost: stromy, ochrana přírody, interpretace místního dědictví
Adéla Badáňová, PR manažerka, e-mail: adela.badanova@nap.cz, tel: 515 903 123, mobil: 721 468 231

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů