Pátek, 26. dubna 2024

Nabídka a poptávka technologií

Dalších více než 6000 nabídek a více než 1100 poptávek po inovačních řešeních a technologiích lze zdarma nalézt v angličtině na webu projektu Enterprise Europe Network: www.een.cz/nabidky-a-poptavky-technologii

Nabídka a poptávka technologií

Poptávka po technologiích:

Průmyslová recyklace oleje s odstraněním nečistot a vody

Ref.: 11 FR 37M3 3MBQ

Francouzská firma specializující se na čištění a recyklaci průmyslových olejů hledá hotové řešení, které by umožnilo jejich zpracování a přitom by bylo možné odstranit nečistoty a vodu. Hledané řešení musí být schopné zpracovat 20 m3 olejů denně. Firma má zájem o řešení formou dodávky technologie na klíč.

Nabídka technologií:

Přepracování odpadu obsahujícího azbest pomocí mikrovln

Ref: 11 PL 63AU 3MO5

Polská firma aktivní v oblasti zpracování nebezpečného odpadu vyvinula technologii zpracování odpadů obsahujících azbest pomocí mikrovln. Řešení umožňuje přepracovat azbestové dlaždice na netoxický stavební materiál. Firma hledá zájemce o licencování technologie a další partnery pro společný výzkum vedoucí k dalšímu uplatnění technologie.

Výměník tepla pro použití na odpadní vodu

Ref: 11 EE 21C1 3MC6

Estonská firma vyvinula řešení výměníku tepla na odpadní vodu pro využití tepla z vody jdoucí jinak do kanalizace. V současnosti jsou na trhu dostupné pouze velmi malé nebo velmi velké výměníky. Výměníků vhodných k použití pro činžovní domy nebo hotely je velmi málo a estonské řešení je vhodně doplňuje. Firma hledá zájemce o licenční výrobu a další spolupráci.

Ošetření povrchů solárních panelů proti prachu a špíně

Ref: 10 GB 42O1 3H2P

Britská firma vyvinula jednoduše aplikovatelnou povrchovou ochranu, která snižuje množství prachu a špíny na skleněných a umělohmotných površích. Povlak lze s úspěchem aplikovat též na fotovoltaické panely a sluneční kolektory, aby se minimalizovala nutnost údržby panelů a kolektorů a maximalizovala se jejich účinnost. Firma hledá zájemce o aplikaci z oblasti výrobců panelů a kolektorů a provozovatelů solárních parků.

Technologie sušení poháněná různými druhy paliv

Ref: 10 PL 63AW 3JQZ

Polská firma vyvinula inovativní sušicí technologii pro materiály v různých skupenstvích (tekutý, pevný), která je založena na nízké teplotě plamene. Hlavní výhodou systému je možnost použití různých druhů paliv (plyn, olej, zvířecí tuky ...). Firma hledá zájemce o obchodní spolupráci nebo instalaci technologie do vlastní výroby.

Dezinfekční prostředek bez alkoholu, fosfátů, formaldehydu nebo tenzidů

Ref: 11 DE 0957 3K9Q

Německá firma vyvinula unikátní dezinfekční prostředek eliminující jakoukoliv bakterii, houbu či virus. Dezinfekční prostředek je založen na silném elektrolytickém koncentrátu, vyráběném v anodové komoře zpracovatelského závodu. Baktericidní prostředek neobsahuje žádný alkohol, fosfáty, formaldehyd nebo tenzory, ale pouze kyslík, vodík, ozón a vysoce koncentrované sloučeniny chlóru. Firma hledá zájemce o další společný vývoj anebo obchodní či technickou spolupráci.

Zařízení pro automatickou recyklaci odpadu z MDF dřeva

Ref: 10 GB 47P8 3JUF

Britská firma vyvinula ekologicky šetrný proces pro recyklaci MDF dřeva, které pochází např. z odpadu při výrobě nábytku apod. Výhodou je řízení celého procesu výroby a automatizace pomocí dopravníkového pásu vyrobeného na míru. Firma hledá zájemce z řad výrobců nábytku apod. pro využití technologie na bázi zakoupení licence.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů