Pátek, 26. dubna 2024

Městská policie Neratovice bude používat elektro skútry

Městská policie Neratovice bude používat elektro skútry

Městská policie v Neratovicích bude v rámci své služby využívat elektrické skútry. K tomuto rozhodnutí je vedlo více důvodů, mezi hlavní patří bezesporu nízké provozní náklady a ekologický provoz.
Město Neratovice vypsalo výběrové řízení na pořízení elektrických skútrů v rámci obnovy a modernizace stávajícího vozového parku. Výběrové řízení nakonec vyhrály elektrické skútry české značky Akumoto, které svými parametry nejlépe splňují požadavky strážníků. Nový přírůstek do vozového parku budou moci strážníci využívat již od května tohoto roku.

Vedení města vybralo elektro skútry nejen vzhledem k nízkým provozním nákladům a minimálním nárokům na servis, ale také kvůli praktickému využití elektro skútrů v rámci pohybu po městě. Elektro skútr je ekologický a tichý dopravní prostředek, který neruší noční klid a neobtěžuje občany svým provozem. Navíc časová dostupnost mnoha lokalit je na skútru lepší, než při použití osobního automobilu či jiného dopravního prostředku.

"Osobně vnímám jako potěšující, že celá řada měst a obcí dnes přechází na tento levný a k prostředí ve městě šetrný způsob dopravy. Strážníci mají na skútru navíc lepší kontakt se svým okolím a jsou blíže občanům, což vnímám jako jednu z mnoha dalších přidaných hodnot elektro skútrů." říká Lukáš Drahovzal, zástupce české značky Akumoto.

Neratovice se tak přidaly mezi města, která postupují dle závazku státní správy. Ta se zavázala k obnově vozového parku s přihlédnutím na jejich šetrnost k životnímu prostředí. Pokud půjde vše podle plánu, do roku 2014 by jich mělo být až 25%.

Tisková zpráva, Akumoto
elektroskútr

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů