Pátek, 26. dubna 2024

Sondy rozšíří povědomí o energetické efektivitě

Sondy rozšíří povědomí o energetické efektivitě

Střední škola obchodu a služeb Jihlava, která získala zvláštní cenu energetické společnosti E.ON za rozšiřování povědomí o tématu energetické efektivity mezi mládeží v rámci celorepublikové soutěže E.ON Energy Globe Award ČR, využije finanční částku v hodnotě 50 000 Kč na nákup sond a přenosných zařízení od společnosti Vernier. Odměnu spolu s 221 úspornými žárovkami převzala na tiskové konferenci E.ON Energy Globe Award ČR zástupkyně školy Eva Lemberková a ředitel školy František Číhal.

Škola se do 3. ročníku soutěže přihlásila se dvěma projekty "Mobilní informační centrum - obnovitelné zdroje energie" a "Využití lničkového oleje pro výrobu bionafty v ekozemědělství". Ty se mezi 21 nominovanými umístily na 2. a 3. místě v dané kategorii.

Sondy a přenosná zařízení zatraktivní výuku fyziky, chemie, biologie, či zdravovědy. Zároveň poslouží studentům při získávání praxe v oblasti energetické efektivity a ekologie. Zpřístupní jim výzkum v terénu při monitoringu životního prostředí - např. určování kvality vody nebo měření koncentrace CO2.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů