Pátek, 26. dubna 2024

Povodňová daň vynesla 5 mld.

Povodňová daň vynesla 5 mld.

Výnos z loňské takzvané povodňové daně činil zhruba pět miliard korun. Stát z ní vyinkasoval přibližně čtyři miliardy. Peníze ještě nejsou úplně spotřebovány, je možné je čerpat do příštího roku, řekl ve sněmovně ministr financí Miroslav Kalousek.

Povodňovou daň stát zavedl pro loňský rok. Peníze měly jít na odstranění škod způsobených záplavami v roce 2010. Kalousek zdůraznil, že na nic jiného použity nebyly a nebudou.

Částky dostávaly podle žádostí ministerstva pro místní rozvoj, zemědělství a životního prostředí. Část ještě zbyla ve všeobecné pokladní správě. Asi miliarda korun z celkového výnosu šla krajům a obcím.

Povodňová daň nebo také povodňová stokoruna spočívala v tom, že si daňový poplatník nemohl za loňský rok odepsat slevu na dani 24 840 korun, ale o 1200 korun méně.

ZDROJ: FINANČNÍ MANAGEMENT

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů