Pátek, 26. dubna 2024

PRO VELKÝ ÚSPĚCH SE OPAKUJE AKCE NA SBĚRNÝCH DVORECH

Pokud přinesete vysloužilé elektro, odnesete si opět praktický dárek...

PRO VELKÝ ÚSPĚCH SE OPAKUJE AKCE NA SBĚRNÝCH DVORECH


Minulý rok před Vánocemi proběhla na osmi sběrných dvorech v našem kraji mimořádná akce pro všechny občany, kteří měli doma nepotřebné vysloužilé elektro. Pro velký úspěch se Moravskoslezský kraj ve spolupráci s neziskovou společností ASEKOL rozhodl celou akci opakovat. Na sběrných dvorech v kraji budou moci lidé znovu vyměnit staré harampádí za nové praktické dárky.

Akce s názvem JARNÍ ÚKLID proběhne od pondělí 20. května a potrvá až do 14. června, nebo do rozebrání zásob dárků. Probíhat bude v otevíracích hodinách sběrných dvorů ve Frýdku-Místku, Havířově, Krnově, Kopřivnici, Novém Jičíně a Opavě. V Karviné pak akce proběhne od 3. června. Pro prvních 1 800 občanů bude jako dárek na celkem 11 sběrných dvorůech připraveno nové elektro, buď praktická svítilna s karabinou, nebo stylová kalkulačka.

A jaké vysloužilé elektrozařízení mohou občané nosit na sběrné dvory? Jedná se především o staré monitory, televize, počítače, notebooky, tiskárny, rádia, hudební a videopřehrávače, fotoaparáty, videokamery nebo telefony. Všechny staré spotřebiče jsou posléze rozebrány na součástky a recyklovány. Naopak odměnu lidé nezískají za monočlánky nebo baterie a kuchyňské zařízení jako jsou lednice, sporáky, myčky nebo mikrovlnky. Jeden občan může v rámci akce JARNÍ ÚKLID na jednom sběrném dvoře získat pouze jeden dárek.

"Jsme rádi, že se Moravskoslezský kraj rozhodl akci JARNÍ ÚKLID podpořit. Díky této podpoře jsme mohli celý projekt rozšířit na celkem 12 sběrných dvorů v 7 městech regionu. Doufáme, že pěkné dárky budou pro občany tou pravou motivací k tomu, aby se naučili využívat sběrné dvory a třídit staré elektro," doplnil za společnost ASEKOL regionální manažer Zdeněk Kovářík.

Na kterých sběrných dvorech proběhne akce Jarní úklid?

FRÝDEK-MÍSTEK: ul. Jana Čapka, Collo Louky,

HAVÍŘOV: ul. Karvinská

KARVINÁ: ul. Bohumínská (probíhá od 3. června)

KOPŘIVNICE: ul. Panská

KRNOV: ul. Karáskova, Opavská

OPAVA: ul. Bílovecká, Hálkova, Přemyslovců

NOVÝ JIČÍN: ul. Palackého

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů