Pátek, 26. dubna 2024

Festival Ekologikum pomohl uklidit Austrálii v Brně

Festival Ekologikum pomohl uklidit Austrálii v Brně

Fórum Ekologikum láká na šamanské rituály, stavění z hlíny i konopnou lékařku. Prostor Malé Austrálie u řeky Svratky v sobotu 6. července hostí první ekologické fórum Ekologikum. Setkají se zde podnikatelé bojující za trvale udržitelný rozvoj, zástupci neziskových organizací a lidé, kteří hledají ekologickou alternativu ke konzumnímu životu.

Program Fóra Ekologikum se dotýká všech oblastí života. Na návštěvníky čekají přednášky zajímavých osobností a praktické workshopy ekologického a alternativního přístupu k životu. Tématy budou v sobotu například zdravé potraviny, odpady a jejich maximální využití, ekologický design a architektura, sdílení zdrojů či svoboda v podnikání. Na workshopech se návštěvníci naučí jak využít hlínu ve stavebnictví, jak si vyrobit základní produkty pro domácnost, jak překonat nepřekonatelné a projít se po žhavém uhlí a mnoho dalšího.

Na Fóru Ekologikum vystoupí například Petr Václavek, obchodník, filosof a iniciátor projektu Nové bohatství, hledačka alternativ a majitelka firmy s eko-produkty Nataša Foltánová, která propaguje myšlenku domácností bez chemie, nebo známá konopná doktorka Jana Budařová. Fórum Ekologikum se uskuteční v sobotu 6. července 2013 v rámci pátého ročníku třídenního hudebního chill-out festivalu, který proběhne v termínu 5. - 7. července v prostoru Malé Austrálie u řeky Svratky (prostory kempu v Pisárkách, cyklistická vesnička TJ Favorit pozn. red.). Hudební program festivalu se pohybuje od ambientu a chill-outu přes reggae, až k world music. Zahrají zde DJs z Velké Británie, Německa, Rakouska nebo Ukrajiny, nejzajímavější set slibuje vystoupení švýcarského hudebníka Master Margherita či afghánského DJ Jusufa Rashidi. Vedle fóra se návštěvníci mohou těšit na zdravé občerstvení, čajovny, šamanské rituály, masáže, taneční workshopy, aktivity pro děti a bazar, do kterého se s už nepotřebnými věcmi mohou zapojit i návštěvníci festivalu. Atmosféru doplní vizuální vjemy z dekorovaných prostor festivalu, výstav výtvarníků či vystoupení performerů a ohnivá show.

Pozn.: Organizátorům festivalu patří také veliké uznání za práci, jež odvedli při úklidu celého areálu a okolí od různého nepořádku , jež se zde za mnohá léta postupně nakupil.

Více na:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.200795880077487.1073741830.158177401006002&type=1

ZDROJ: www.ibrno.cz, kráceno, upraveno, EnviWeb.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů