Pátek, 29. března 2024

Biopotraviny, v Itálii dynamický sektor, který nezná krizi

Biopotraviny, v Itálii dynamický sektor, který nezná krizi

Ekonomická krize a případy falšování potravin nezastavili růst biologického zemědělství v Itálii. Naopak, data sledující vývoj tohoto odvětví ukazují expanzi osázených ploch a počtu subjektů, kteří v tomto zemědělském odvětví podnikají. Zajímavá data vykazují i údaje o stále vyšších výdajích obyvatelů za tento typ potravin.

Národní informační systém o ekologickém zemědělství (SINAB) jasně potvrzuje, že se jedná o dynamicky rostoucí sektor, který se zaměřuje na kvalitu.

V Itálii existuje více než 49,8 tisíc certifikovaných biologických zemědělců. Oproti předchozímu roku se jedná o nárůst subjektů podnikajících v daném sektoru o 3 %. Výměr plochy, jež se obdělává v Itálii za účelem biologického zemědělství, činí 1.167.362 hektary a vzrostl tak o 6,4 % oproti předchozímu roku. Biologické potraviny nacházejí u místních spotřebitelů stále vyšší oblibu a jejich nákup se ve srovnání se stejným obdobím loňského roku zvýšil o 8,8 %.

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraničního zastoupení MPO v Miláně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů