Sobota, 27. dubna 2024

BILLA podporuje zemědělce postižené povodněmi

BILLA podporuje zemědělce postižené povodněmi

Šek na částku osm set tisíc korun dnes předal generální ředitel společnosti BILLA Jaroslaw Szczypka prezidentovi Agrární komory Janu Velebovi a předsedovi Zelinářské unie Čech a Moravy Jaroslavu Zemanovi na podporu zemědělcům postiženým letošními záplavami. Přímou finanční pomoc dostanou čtyři pěstitelé zeleniny, kterým záplavy zničily většinu úrody.

"Když jsme letos v květnu oznamovali, že budeme prodávat český chřest od stejnojmenné firmy z Hostína na Mělnicku, rozhodně jsme nečekali, že jen za pár dnů o celou úrodu i sazenice na příští roky přijde," říká Jaroslaw Szczypka, generální ředitel společnosti BILLA v České republice a na Slovensku. "Rozhodnutí o bezprostřední pomoci jsme přijali hned. I další pěstitelé, které podporujeme, patří k našim dodavatelům. Pomoc jsme však chtěli poskytnout právě těm nejvíce postiženým. Proto jsme požádali o radu Agrární komoru a Zelinářskou unii Čech a Moravy s nimiž úspěšně spolupracujeme i na jiných projektech," vysvětlil Szczypka.

Kromě společnosti Český chřest dostala příspěvek firma Agrokomplex Ohře z Bohušovic na Litoměřicku. Voda jí zaplavila 259 hektarů košťálové zeleniny, celeru, petržele a hrachu, a také celé produkční zázemí. Hanka Mochov je farma ze Zálezlic, která patří mezi stálé dodavatele řetězce BILLA. Při povodních přišla o 157 hektarů košťálové, cibulové a kořenové zeleniny. Posledním producentem zeleniny, kterého BILLA podpořila, je Aleš Skála z Travčic na Litoměřicku. Voda mu zaplavila 7 hektarů košťálové zeleniny, celeru a cibule.

Supermarkety BILLA dlouhodobě podporují české zemědělce prostřednictvím Agrární komory ČR, se kterou už několik let spolupracují. Již druhým rokem pak BILLA prodává produkty českých pěstitelů ovoce a zeleniny pod vlastní značkou Česká farma.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů