Pátek, 29. března 2024

Děti a KOVOZOO

Děti a KOVOZOO

KOVOZOO ve Starém Městě plánuje rozšiřování expozice o další modely zvířat a proto svolává všechny šikovné lidi na tvůrčí setkání nazvané DĚTI a KOVOZOO. Akci, která se pomalu stává tradicí, pořádá v sobotu 14. 9. 2013 společnost REC Group ve svém areálu ve Starém Městě. Lidové tvoření pod majákem začne v 10 hodin a přijít mohou všichni, kteří si chtějí hrát, umějí rozvinout svou fantazii a nebojí se vytvořit z odpadu novou věc! Rodiny, ale také skupiny a jednotlivci, mohou vyrobit zvíře ze dřeva, kovu nebo elektroodpadu a to bude následně vystaveno v zahradě KOVOZOO.

Dceřiné společnosti skupiny REC Group, což jsou KOVOSTEEL Recycling, STEELMET a OTR Recycling, zajistí odpadový materiál, který každodenně zpracovávají, tedy kovový šrot, elektrospotřebiče a dřevo, a samotná tvořivost bude na příchozích. Široká veřejnost má možnost z těchto odpadů vyrábět modely zvířat v životní velikosti. K dispozici bude nejen dostatek materiálu, ale i pracovní a ochranné pomůcky, spojovací materiál a také pomocný personál. Fantazii a kreativitě se meze klást nebudou. Další dceřiné společnosti RPG Recycling a GELPO se postarají o doprovodný program. Soutěž bude ukončena v 17:30 hod. a v 18 hod. budou vyhlášeni vítězové v jednotlivých kategoriích.

První tři místa v jednotlivých kategoriích budou odměněna zajímavými cenami.

Program

V průběhu akce čeká návštěvníky bohatý program, který se bude odehrávat v zahradě společnosti REC Group. Na příchozí čeká exhibice kovářů a jejich tvorba, dále představení canisterapie a hipoterapie, připraven bude fotokoutek, vystavení letadla či expozice aut od Novitechu. Chybět rozhodně nebude ani bohaté občerstvení.

Vchod

Vchod do areálu bude pro pěší od majáku, tedy z Brněnské ulice, pro ty, co přijedou autem, bude vchod přes Středisko nebezpečných odpadů spol. Kovosteel Recycling, z ulice Kostelanská, a k dispozici bude asi 100 parkovacích míst. Vstup je zdarma.

Kontaktní osoba:

Bc. Agáta Chaloupková, lektor ekologické výchovy

tel.: 725 136 927

e-mail: info@ekorosnicka.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů