Pátek, 26. dubna 2024

Přijďte si zamlsat na biojarmark do Chrudimi

Přijďte si zamlsat na biojarmark do Chrudimi

Letos již po třinácté se sejdou všichni mlsouni, labužníci a milovníci biopotravin a produktů Fair Trade 10. září na Resselově náměstí v Chrudimi. Přijďte si zamlsat i Vy!

"V letošním ročníku se představí nejen řada certifikovaných biopotravin, ale i další zajímavé regionální potraviny, v prvé řadě ty, které byly oceněny v soutěžích Regionální potravina a Mls Pardubického kraje," láká veřejnost Alena Vařejková z chrudimské pobočky Ekocentra PALETA, které biojarmark každoročně pořádá. "Najdete tu na jednom místě pestrou nabídku kvalitní a chutné místní zeleniny, ovoce, pečiva, sýrů, uzenin a koření. Nebude chybět ani čaj, káva, kakao a čokoláda z férového obchodu Fair Trade," vypočítává Alena Vařejková laskominy, které si budou moci návštěvníci z chrudimského biojarmarku nejen ochutnat, ale také zakoupit.

"Návštěvníkům biojarmarku nákup a korzování mezi stánky zpříjemníme bohatým doprovodným programem. Dopoledne jsme již tradičně věnovali dětem. Od desíti hodin vystoupí divadlo Damúza s pohádkou o Dorotce a poté naváží bubeníci ze Základní a Praktické školy Svítání Pardubice. Pohádka si našla své místo i v odpolední části programu mezi historickými tanci v podání skupiny Trubadance a historickými i současnými písněmi skupiny Trubaka," prozrazuje doprovodný program Vařejková. "Na své si přijde i veřejnost, která se zajímá o odbornější informace k tématu biopotravin. Umělecká vystoupení doplní moderované vstupy s prodejci a odborníky, tematické soutěže a praktické dílny. Zájemcům ukážeme, jak se dříve mlátilo a mlelo obilí, pekly placky, budou si moci vyzkoušet i techniku dojení na trenažéru, předení, tkaní a mnoho dalšího," doplňuje k programu organizátorka. Bližší popis doprovodného programu najdou zájemci na plakátech a na webových stránkách Ekocentra PALETA www.paleta.cz.

Na Resselově náměstí v Chrudimi bude 13. ročník biojarmarku zahájen od půl desáté a program končí v pět hodin odpoledne. Biojarmark pořádá Ekocentrum PALETA, pobočka Chrudim za podpory projektu Zdravé město a ve spolupráci se Střední zemědělskou školou Chrudim a společností Agrovenkov o.p.s. v rámci kampaně Září - měsíc biopotravin.

Kontakt: chrudim@paleta.cz

www.paleta.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů