Sobota, 20. dubna 2024

Ministerstvo životního prostředí podpoří ozdravné pobyty dětí 40 miliony korun

Ministerstvo životního prostředí podpoří ozdravné pobyty dětí 40 miliony korun

Ministerstvo životního prostředí vyhlašuje 3. výzvu pro předkládání žádostí o dotaci v rámci Programu na podporu ozdravných pobytů dětí z oblastí se zhoršenou kvalitou ovzduší. Program byl 30. září 2013 podpisem ministra životního prostředí Dodatku č. 17 ke Směrnici Ministerstva životního prostředí č. 6/2010 aktualizován tak, aby byl v souladu s aktuálně platnou legislativou.

Výzva je otevřena pro předkládání žádostí v období od 1. října do 31. října 2013. Alokovaná částka činí 40 mil. Kč. Prostředky budou poskytnuty úspěšným žadatelům na realizaci ozdravných pobytů pro žáky 1. stupně základních škol pocházejících z oblastí se zhoršenou kvalitou ovzduší, vymezení těchto lokalit je přílohou výzvy.

Místo realizace ozdravného pobytu musí být buď uvedeno v Seznamu lokalit s vyhovující kvalitou ovzduší pro konání ozdravných pobytů (také přílohou výzvy) nebo disponovat stanoviskem krajské hygienické stanice, že splňuje podmínky pro realizaci ozdravného pobytu dětí 1. stupně základních škol. Zároveň nesmí být v dané oblasti překračovány imisní limity uvedené v příloze č. 1 zákona č. 201/2012 Sb.

Stejně jako v předchozích letech je nedílnou součástí pobytu výchova o životním prostředí.

Text 3. výzvy (PDF, 327 kB )

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů