Pátek, 26. dubna 2024

Pražané vyhodí během vánočních a novoročních svátků téměř 7000 tun opadu, svoz je připraven

Pražané vyhodí během vánočních a novoročních svátků téměř 7000 tun opadu, svoz je připraven

Pražané během vánočních svátků vyhodí téměř 7000 tun odpadu. Vyplývá to z údajů společnosti Pražské služby, která svoz odpadu zajišťuje. I během svátečních dnů však bude svoz pravidelně probíhat.


V období od 23. do 26. prosince a od 31. prosince do 2. ledna, tedy za sedm svozových dní, lze podle statistik Pražských služeb z minulých let očekávat svoz asi 7000 tun odpadu. Během průměrných sedmi svozových dní ve zbytku roku přitom bývá svezeno až o 700 tun odpadu méně.

"Zdaleka největší nárůst zaznamenáváme v období svátků v množství vyhozeného papíru. Zatímco standardně ho za sedm dní svážíme necelých 350 tun, během svátků to bude přes 560 tun. Znamená to nárůst asi 61 procent," informuje mluvčí společnosti Pražské služby Julián Záhorovský. U skla a plastů se podle něj nárůst pohybuje okolo 15 procent, u směsného odpadu jde asi o 5 procent.

Program svozu bude zorganizován tak, aby nedocházelo k přeplnění nádob a nevznikal kolem nich nepořádek. Svážet se bude i na Štědrý den a na Silvestra. Jediným dnem, kdy popeláři do ulic nevyjedou, bude 1. leden 2014. Od 25. prosince do 28. února bude zajištěn i svoz vánočních stromků.

Svoz směsného odpadu v období 24. 12. 2013 - 5. 1. 2014:

24. 12. 2013

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů