Čtvrtek, 25. dubna 2024

Aktualizovaná příručka pro ohlašování do IRZ za rok 2013

Ministerstvo životního prostředí zveřejnilo aktualizovanou příručku pro ohlašování do Integrovaného registru znečišťování pro ohlašovací rok 2013.

Aktualizovaná příručka pro ohlašování do IRZ za rok 2013

Příručka představuje základní odborný podklad pro provozovatele k plnění ohlašovací povinnosti do IRZ. Obsahuje všechny důležité informace - legislativní rámec ohlašování, rozsah IRZ, způsob ohlašování, způsob získávání údajů pro ohlašování a rovněž celou řadu praktických příkladů.

Rozsah ohlašovací povinnosti se oproti roku 2012 nezměnil a legislativní požadavky na ohlašování do IRZ zůstávají totožné. Příručka je rovněž k dispozici v omezeném nákladu na CD nosiči. V případě zájmu o zaslání této verze Příručky, adresujte žádost přímo na odbor posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstva životního prostředí (oddělení integrované prevence a IRZ), Vršovická 65, Praha 10, 100 10.

Příručku lze v elektronické podobě stáhnout zde.

Zdroj: CENIA

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů