Společenská odpovědnost - CSR

15.11.2012

Seminář, školení

Popis veřejného kurzu Společenská odpovědnost - CSR

Úvod
Společenská odpovědnost je koncepce, podle které organizace začleňují sociální otázky a otázky týkající se životního prostředí do podnikatelské činnosti a do vztahů se zúčastněnými subjekty (tj. zejména zaměstnanci, spotřebiteli, akcionáři, investory, úřady veřejné správy, nevládními organizacemi, dodavateli) na bázi dobrovolnosti. Být sociálně zodpovědný neznamená pouze naplňovat legislativní požadavky, ale jít za jejich hranice a investovat více do lidských zdrojů, životního prostředí a věnovat se vztahům se zúčastněnými subjekty. Společensky odpovědné podnikání v širším slova smyslu začíná ve chvíli, kdy si vedení organizace uvědomí, že jejich firma není izolovanou jednotkou. Je součástí okolního světa, který ovlivňuje její prosperitu. Obchodní úspěšnost organizace ovlivňují nejen interní rozhodnutí, postupy a pravidla, ale také stav okolního prostředí a vztah se zúčastněnými subjekty.

Cíle
Účastník kurzu po absolvování bude schopen určit, čím se zabývá společensky odpovědná organizace, aplikovat principy CSR podle normy ISO 26000, vytvořit interní dotazníky pro hodnocení výkonnosti organizace, vyhodnotit výsledky Scanu.

Obsah
Co je to "Společenská odpovědnost". Historické souvislosti. ISO 26000. Aktivity společensky odpovědné organizace. Sustainability Scan - nástroj pro zavedení CSR v podniku. Co je a co není CSR.

Metodika
Přednáška s cílenou diskuzí.

Určeno
Manažerům či zástupcům vedení pro systém managementu a všem, kteří mají zájem na obchodní úspěšnosti organizace v návaznosti na okolní prostředí a vztahy se zúčastněnými subjekty.

Místo konání akce:
Praha
Adresa konání akce:
Karlovo nám. 325/7, Praha 2
Kontakt:
Email:
Telefon:
listopad 2012
po
út
st
čt
so
ne
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
1
2

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů