Školení lektorů Malého průzkumníka přírody

19-21.1.2018

Seminář, školení

Chcete se stát naším spolupracovníkem a pracovat s dětmi v oblasti ekologie, přírodovědy nebo biologie? Zajímají Vás nové lektorské přístupy? Hledáte smysluplnou a naplňující práci?

Zveme Vás na kurz pro lektory Malého průzkumníka přírody (MPP), který Vám umožní stát se naším lektorem, získat nové zkušenosti v environmentální výchově a vedení dětí. Navíc budete obohaceni o osobnostní a pracovní rozvoj a příjemně strávené dny v prostředí Šáreckého údolí.

Během třídenního školení spolku Ekodomov získáte metodickou průpravu pro zdokonalení lektorských dovedností v neformálním vzdělávání. Absolvování školení Vás opravňuje stát se hlavním lektorem kroužku a výukových programů Ekodomova.
Co je náplní školení?

    Ukázka badatelské výuky
    Představení respektujícího přístupu jako nástroje lektora
    Představení tvorby Ekologického výukového programu (EVP)
    Ukázka venkovních aktivit s dětmi
    Uvedení do bezpečnosti práce s dětmi
    První pomoc pro venkovní aktivity
    Lektorské přístupy k dětem se speciálními požadavky

Proškolený hlavní lektor pracuje samostatně, vede svou skupinu dětí. Témata a výukové aktivity hodin jsou připravené. Naši lektoři jsou placeni za kroužky v délce dvou vyučovacích hodin (90 minut), lektorují v průběhu celého roku. Kroužky pořádáme pro školy v Praze (seznam škol je uveden na hlavní stránce Malého průzkumníka přírody). Je však možné otevírat kroužky i ve školách mimo Prahu na základě domluvy o další spolupráci s proškolenými lektory.

Od lektorů očekáváme aktivní spolupráci - rozvíjení kroužků MPP na školách a zapojení se do týmu lektorů, vzájemnou výpomoc a výměnu zkušeností, účast na vzdělávacích akcích pořádaných Ekodomovem. Nabízíme cennou praxi v oblasti neformálního vzdělávání, možnost zlepšování vlastních lektorských schopností na školeních a setkáváních. Lektoři se mohou spolehnout na zázemí Ekodomova, ke kterému jako členové pracovního týmu patří.

Kde a kdy se školení koná?

Na kurzu Vás uvítáme v našem Ekodomově.
Adresa: V Podbabě 29b, Praha 6
Termíny konání:
    19. - 21. ledna 2018
Školení probíhá od 9:00 do 18:00 s pauzou na oběd.

Nic to nestojí. Zájemci o kurz zaplatí rezervační poplatek 1000 korun, tyto peníze však dostanou zpět za předpokladu, že úspěšně projdou kurzem a zůstanou našimi stálými lektory.

Přihlaste se prostřednictvím přihlašovacího formuláře (http://www.ekodomov.cz/maly-pruzkumnik-prirody/skoleni-lektoru-mpp/prihlaska-na-skoleni/). Přihláška se stává závaznou po doručení rezervačního poplatku na náš účet.

Další informace pro zájemce o lektorování: Kroužky se konají venku, v odpoledních hodinách v čase školní družiny (cca 14:00). Počet odučených kroužků týdně je na zvážení lektora, přičemž minimum je jedna skupina. Při vedení většího počtu skupin a aktivního zapojení do přípravy a lektorování EVP je možná práce i na úvazek HPP. Obecné informace o kroužku najdete na stránce Malý průzkumník přírody.

Organizátorka školení:
Ing. Eva Mašková
eva.maskova(at)ekodomov.cz
tel: 739 301 708

Místo konání akce:
Praha 6
Adresa konání akce:
Ekodomov, V Podbabě 29B, Praha 6
Kontakt:
Ing. Eva Mašková
Telefon:
739 301 708
leden 2018
po
út
st
čt
so
ne
2
3
4
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
30
31

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů