Přidat EnviWeb k oblíbeným odkazům
RSS kanályMobilní verze EnviWeb.cz

Plzeňské farmářské trhy a kurzy vaření z biopotravin již tuto sobotu!

10.09.2010  |  82× přečteno      vytisknout článek

Plzeňské farmářské trhy a kurzy vaření z biopotravin již tuto sobotu!

Již čtvrté Plzeňské farmářské trhy se uskuteční v sobotu 11. září 2010 na nádvoří hotelu Gondola (Pallova 12, u Mlýnské strouhy, Plzeň) od 8 do 13 hodin. Pořádá je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola za finanční podpory Nadačního fondu Zelený poklad. Plzeňské farmářské trhy jsou součástí projektu Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz). Ve stejný den se odehrají i kurzy vaření z biopotravin.

Třetí farmářské trhy v Plzni budou vonět nejen jablky


"Opět připravíme rozmanitý sortiment autentických, místních a tuzemských potravin. Tyto trhy se ponesou ve znamení jablek a švestek. Rozšířený bude i sortiment uzenin a masných výrobků, kterých se na srpnových trzích prodalo ohromné množství. Jen farma Angus prodala více než 300 kg uzenin ", vysvětluje koordinátor akce Tomáš Popp z o.s. ENVIC. V sobotu (28. srpna) se mohou návštěvníci těšit například na zeleninu z jihu Čech (saláty, okurky) a z Moravy, hlívu ústřičnou z mykofarmy Svatá Máří, švestky z nedalekých Těnovic, jablka ze Skočic, Nebílov i Těnovic, ryby z Českého Lesa (pstruh, siven), čerstvé mléko z Líšťan (mléčný automat), žampiony z Kaznějova, slané tyčinky a vynikající koláče z pekařství Rendl, Babiččin Staročeský štrůdlík, uzenářské výrobky z řeznictví Šneberger a Václava Zacpala ze Stříbra, uzeniny z farmy Angus vyráběné bez mouky, sóji či strouhanky, sýry (kravské, ovčí, kozí) z horského statku Abertam! y, farmy Belina i Březí, vynikající perníčky, Těchonickou medoládu, šumavské Zelňáky, na maso s certifikátem bio z okolí Plzně a Šumavy a v neposlední řadě opět na med z Černošína. Kompletní seznam prodejců je umístěn na www.plzensketrhy.cz. Restaurace Gondola připraví Tradiční guláš a Kulajdu.

Naučíme vás vařit z biopotravin


Jedinečnou možnost připravit si menu z biopotravin budou mít zájemci v sobotu 11.9.2010 v Plzni na kurzech vaření z biopotravin. Kurzy jsou určeny široké i odborné veřejnosti. Díky vstřícnosti vedení Hotelové školy v Plzni (www.hsplzen.cz), která velmi progresivně vzdělává své žáky i v oblasti místních produktů, biopotravin a dalších moderních trendů v gastronomii, se kurzy uskuteční v její cvičné kuchyni.
"Proběhnou dva kurzy - dopolední bezmasý a odpolední, na kterém se bude vařit i z masa z ekologických chovů. Dopolední kurz se uskuteční od 10 do 13 hodin a druhý odpolední od 14 do 17 hodin", upozorňuje Popp. Každý kurz bude obsazen max! imálně 15 osobami, které budou rozděleny do tříčlenných skupin! . Každá skupina uvaří své menu a také si na něm pochutná. Zájemci se mohou hlásit emailem na tomas.popp@envic.cz nebo telefonicky na čísle 377 220 323. Účast na kurzech je díky podpoře Nadačního fondu Zelený poklad zdarma.

Co se bude vařit?
"Na bezmasém kurzu se bude vařit: Krémová česneková polévka, Salát z pečených paprik s olivami, domácí pečivo, Restovaný tempeh na houbovém rizotku, Rychlý cuketový koláč s ořechy a rozinkami. Na odpoledním kurzu budou účastníci vařit například Roastbeef doplněný studenými omáčkami - Aioli, Ravigote, medová s koprem, Zvolna dušený hovězí krk na zelenině, domácí pečivo nebo Jehněčí mletá sousta s cizrnovým hommosem", láká účastníky Martin Havlík šéfkuchař skupiny JANÁK BROS. (www.janakbros.cz), který kurzy povede. Pro účastníky kurzů jsme připravili menu, které splňuje nejpřísnější požadavky na označení pokrmu certifikátem BIO (minimální podíl ingrediencí z ekologického zemědělství 95 % - nezapočítává se voda a sůl). "Každý účastník kurzu ! si nejen vyzkouší jak se vaří z biopotravin, ale dozví se i něco o výživě a použitých ingrediencích. Samozřejmě si všichni domů odnesou recepty připravovaných pokrmů a na uvařených pokrmech si také pochutnají", shrnuje Martin Havlík.

Kontaktní osoba: Tomáš Popp
Telefon: 739 654 834
E-mail: tomas.popp@envic.cz



Související články


Poslední diskuse k článku - 0 příspěvků celkem

přidej nový příspěvek

Zatím žádný příspěvek
můžete na tento článek reagovat jako první...


EnviWeb s.r.o. neručí a nenese zodpovědnost za obsah diskusních příspěvků, diskuse nemoderuje ani nerediguje. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich autorů. EnviWeb s.r.o. si vyhrazuje právo odstraňovat diskusní příspěvky, a to zejména takové, které odporují dobrým mravům, porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno serveru nebo obsahují neplacenou reklamu. Diskuse NEJSOU určeny pro dotazy na autory článků nebo redaktory EnviWebu.



Search
Partneři
ZmapujTo.cz
Fandíme EnviWebu
Výrobky a služby pro životní prostředí
Výrobky a služby pro životní prostředí
Partnerské časopisy
<< Předchozí Následující >>



Doporučujeme: Ekologove.cz - ekologie v každodenní praxi, EnviMarket.cz - nabídka výrobků a služeb, ZmapujTo.cz - hlášení podnětů od občanů, Nazeleno.cz - úspory energie, Inspirace v bydlení, Cena elektřiny, Dřevěné brikety, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo, Palivové dřevo


Enviweb s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem.
Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti,a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
Copyright (2008) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Toplist