Pátek, 26. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Lego chce při výrobě kostiček nahradit plast
Dánská společnost Lego plánuje investovat miliardu dánských korun (3,65 miliardy Kč) do výzkumu, aby našla nový, ekologičtější materiál, kterým by při výrobě oblíbených kostek nahradila plast. Informoval o tom dánský deník The Local. Společnost za loňský rok vyrobila 60 miliard kostek. Lego od roku 2000 vyrábí hračky rovněž v Kladně.

Gazprom se dohodl na expanzi plynovodu
Ruský plynárenský monopol Gazprom se dohodl se svými největšími odběrateli plynu na expanzi plynovodu Nord Stream, který přivádí plyn z Ruska do Německa po dně Baltského moře, a obchází tak Ukrajinu. K projektu se připojí německý E.ON, rakouská OMV a nizozemská Shell, oznámil dnes Gazprom.

Daimler otestoval v USA kamion s autopilotem
"Technologie autonomního řízení, kterou předvádíme v našem kamionu, pomůže snížit počet nehod, zlepšit spotřebu paliva a přispěje k ochraně životního prostředí," řekl člen představenstva koncernu Daimler Wolfgang Bernhard při první předváděcí jízdě.

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a jeho náměstek pro energetiku Pavel Šolc tento týden na ministerstvu zřídili nový odbor energetické účinnosti. Jeho ředitelem byl dnes jmenován Vladimír Sochor, který se dlouhodobě oblastí energetických úspor zabývá.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů