Sobota, 27. dubna 2024

KKCG SE plánuje koupit ropný terminál v Rusku

KKCG SE plánuje koupit ropný terminál v Rusku

KKCG SE uzavřela Memorandum of Understanding na koupi ropného terminálu s významnou ruskou společností OOO ITERA Holding, která patří do mezinárodní skupiny ITERA. Celá investice by měla být dokončena už v první polovině letošního roku. Koupě ropného terminálu je dalším krokem v dlouhodobé investiční strategii skupiny KKCG v Ruské federaci. KKCG SE již požádala o souhlas k realizaci investice ruský antimonopolní úřad v souladu se zákony Ruské federace.

Praha, 17. března 2011: Společnost KKCG SE, která je mateřskou společností finanční a investiční skupiny KKCG, pokračuje v realizaci své dlouhodobé strategie expanze v regionu Ruské federace. V minulých dnech uzavřela se společností OOO ITERA Holding Memorandum of Understandig na koupi ropného terminálu v blízkosti města Oktyabrsk v Samarské oblasti. KKCG SE se stane 100 procentním vlastníkem tohoto ropného terminálu po dokončení celé transakce, která by měla proběhnout ještě v polovině letošního roku. KKCG SE již v souladu se zákony Ruské federace požádala o souhlas k realizaci této investice ruský antimonopolní úřad.

Jiří Radoch, výkonný ředitel skupiny KKCG k investici říká: "Ruská federace je jedním z regionů, ve kterém chceme dlouhodobě rozvíjet naše aktivity. Vyhledáváme zejména vhodné investiční příležitosti v jedné z hlavních oblastí našeho podnikání, tedy v oblasti ropy a zemního plynu."
A dodává: "Oktyabrský ropný terminál je velmi perspektivní investicí a věřím, že i prvním krokem k další spolupráci se skupinou ITERA, která patří mezi největší a nejvýznamnější firmy podnikající v této oblasti v Ruské federaci."

I. P. Semenyuta, generální ředitel ITERA Holding doplňuje: "Ve skupině KKCG přichází vysoce profesionální investor, který bude nadále terminál rozvíjet. Zároveň skupinu KKCG vnímáme jako atraktivního a potenciálního obchodního partnera pro rozvoj dalších investic spojených s ropou a zemním plynem jak v Ruské federaci, tak i ve světě."

Oktyabrský ropný terminál
Oktyabrský ropný terminál se nachází v blízkosti města Oktyabrsk necelých 200 kilometrů od města Samara v Samarské oblasti. Díky připojení k ropovodu Družba, lodnímu, železničnímu i silničnímu spojení má unikátní a strategickou polohu. Terminál s roční kapacitou překládky 3,4 milionů tun ročně byl dostavěn v roce 2010 a v letošním roce uveden do provozu.

Dan Plovajko
ředitel korporátního marketingu a komunikace
skupina KKCG

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů