Pátek, 26. dubna 2024

Radní chtějí omezit hluk

Radní chtějí omezit hluk

Vyškov - Konec nedělního sekání trávy s motorovou sekačkou nebo řezání dřeva pozdě večer na cirkulárce ve Vyškově. Takové nařízení může přinést nová vyhláška vyškovské radnice o veřejném pořádku, pokud ji zastupitelstvo schválí.

Rozhodnutí padne dnes po patnácté hodině na veřejném zasedání zastupitelstva v Besedním domě. Vyhlášku navrhla rada města. „Podle zákona o obcích může obec ukládat povinnosti obecně závaznou vyhláškou k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku. Zejména může stanovit, které činnosti by mohly narušit veřejný pořádek v obci,“ vysvětlila mluvčí vyškovské radnice Dana Bednářová.

V návrhu vyhlášky stanovili radní noční klid a také hodiny o víkendech a státem uznaných dnech pracovního klidu, kdy budou mít Vyškované povinnost zdržet se prací spojených s užíváním strojů a zařízení způsobujících hluk. Konkrétní znění vyhlášky se zájemci dozvědí až na zasedání. Zároveň budou zastupitelé novelizovat vyhlášku o poplatku za svoz odpadu.

Na programu bude také řada dalších záležitostí. Například zastupitelé zváží, zda město přispěje na opravu zchátralého objektu u cyklistické dráhy a pomůže tak přeměně na technické zázemí pro sportovce.

Dále budou rozhodovat o koupi nového požárního auta pro dobrovolné hasiče, o změně grantu pro hokejový klub, o poskytnutí mimořádné dotace pro sdružení Piafa a o desítkách dalších bodů. Podrobný program je mimo jiné na webových stránkách města Vyškova.

Vyškovský deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů