Sobota, 27. dubna 2024

Za hluk i opilost policisté rozdali technařům pokuty

Za hluk i opilost policisté rozdali technařům pokuty

Květná - Při víkendové technoparty u Květné na Sokolovsku museli zasáhnout policisté. V nemocnici navíc skončili čtyři mladí lidé, které zdolaly nadměrné dávky alkoholu. Jeden z technařů to přehnal s drogou LSD.

„V sobotu jsme obešli s antikonfliktním týmem všechny soundsystémy a seznámili jsme technaře s nařízením Krajské hygienické stanice, podle nějžměli nejpozději ve 20 hodin hudbu vypnout,“ informovala mluvčí sokolovské policie Andrea Kávová.

Více než desítka soundsystémů skutečně utichla, ne však na dlouho. Po asi dvouhodinové pauze začala opět z obřích reprosoustav hlasitě dunět hudba. „Zasáhla pořádková jednotka, zadrželi jsme čtyři osoby, kterým za porušení zákazu hrozí až 50 tisícová pokuta,“ pokračovala Kávová, podle níž organizátoři technoparty mohou ve správním řízení počítat až s dvoumilionovou sankcí. Po zásahu, který skončil v neděli kolem jedné hodiny v noci, začali příznivci techna, kterých původně přijely asi čtyři tisícovky, hromadně odjíždět. Policisté se museli zabývat i čtyřmi řidiči, kteří usedli za volant auta podnapilí.

„Na technoparty jsme vyjížděli celkem čtyřikrát. Kromě otrav alkoholem a LSD jsme ošetřovali tržné rány, odřeniny a jednu řeznou ránu na předloktí,“ řekl mluvčí krajské záchranky Lukáš Hutta. Zranění tří mužů a jedné ženy nejsou podle Lukáše Hutty nijak vážná.
 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů