Pátek, 26. dubna 2024

Protihlukový val v Ruseku zatím nepomáhá

Protihlukový val v Ruseku zatím nepomáhá

HRADEC KRÁLOVÉ - Protihlukový val, který byl vybudován, aby před hlukem chránil obyvatele Hradce Králové - Ruseka, příliš nefunguje. Občané této městské části tvrdí, že hluk z Nedalekého letiště, kde se pořádají nejrůznější festivaly, je stále velký.


Vloni podepsalo přes sto padesát obyvatel Ruseka petici, která upozorňovala na nadměrný hluk. Letos na jaře pak vznikl val z hlíny vysoký několik metrů, který však jako ochrana před hlukem nestačí. Podle obyvatel obce závisí intenzita hluku na tom, odkud fouká vítr. Většinou je však hluk natolik velký, že při otevřených oknech nemohou spát. Obyvatelé východnější, odlehlejší části obce jsou na tom lépe a mírné snížení hladiny hluku pozorují.


Hradecké letiště je již několik let místem, kde se konají nejrůznější velké festivaly. Před několika dny skončil třídenní festival Rock for People, jednou z dalších akcí, která se na letišti plánuje je jedenáctidenní festival hudby, divadla a zábavy Happy Days, který se bude konat od 17. července do 27. července. Velké množství lidí také přijíždí na Hip Hop Kemp, který je naplánován na 21. srpna až 24. srpna.


Autor / zdroj: HRADECKRALOVE.CZ
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů